A nyugat-sussexi Cottesmore School, egy angliai bentlakásos előkészítő iskolában szorosan együttműködnek egy mesterséges intelligencia fejlesztő céggel, hogy létrehozzák Abigail Bailey-t, egy robotot, amit arra terveztek, hogy segítse az iskolai dolgozóinak munkáját.

A Cottesmore School fejlesztett egy mesterséges intelligenciát, Abigail Bailey-t, ami számos kérdésben ad tanácsot az iskola pedagógusainak és dolgozóinak, sőt segédkezett az iskolai irányelvek megírásában.

A Ladbible szerint Abigail hasonlóan működik, mint a népszerű ChatGPT, ami különféle kérdésekre válaszol és írásokat készít megfelelő kérések alapján. Az iskola igazgatója, Tom Rogerson elmondta, hogy a mesterséges intelligenciát kifejezetten úgy tervezték, hogy képes legyen hatalmas mennyiségű adatok gyors elemzésére.

„Iskolavezetőnek, igazgatónak lenni nagyon magányos munka. Természetesen vannak igazgatói csoportjaink, de már az is nagyon megnyugtató, ha van valaki vagy valami, aki segíthet néhány kérdésben, és nem kell állandóan valakit zargatnom a problémáimmal” – nyilatkozta és hozzátette, reméli a jövőben az állami iskolák is használni fogják a nyilvánosan is elérhető robotot.

Abigail hatalmas segítség az igazgató számára, de a technológia nem helyettesítheti teljesen a tanárokat.

„A hagyományos oktatás alapvető értékeinek megőrzése mellett lépünk a jövőbe. A mesterséges intelligencia bevezetése nem az elkötelezett oktatóink helyettesítéséről szól, hanem képességeik bővítéséről, és arról, hogy diákjaink a lehető legjobb oktatásban részesüljenek” – jegyezte meg az igazgató.

(LadBible)

(Borítókép: Egy robot és egy ember összeérinti az ujjukat. Illusztráció: GettyImages)