A TikTok újabb lépést tesz a YouTube-elleni harcban: 15 perces videók megoszthatóságán és a fekvő formátum bevezetésén dolgoznak.

A közösségi médiában szinte mindenki az új és friss trendekre vadászik, így a TikTok újabb lépést tett a nagy versenyben. A platform, amely kezdetben csak a rövid, pörgős videóiról volt ismert, most hosszabb tartalmak felé nyit, ezzel felvéve a harcot a YouTube-al.

Manapság már nem csak a gyors és rövid videók a menők! A TikTokon jó ideje 10 perces tartalmakat is megosztanak a felhasználók, ám ez sokak számára még meglepő. Hogy mi ezzel a TikTok célja? Megszerezni azokat az influenszereket, akik eddig a YouTube-on tették közzé a hosszabb videóikat. Bár a változást nem fogadja mindenki kitörő lelkesedéssel, a pletykák szerint a tesztelés már zajlik, a fejlesztők jelenleg a 15 perces felvételek megoszthatóságán dolgoznak.

A fejlesztés előnyeit eleinte csupán néhány kiválasztott felhasználó és régió élvezheti  majd, ám a tartalmak később nemcsak egy, hanem több részletben is megjelenhetnek, amennyiben a hosszabb videók bevezetése általánossá válik.

Mi lesz a következő lépés?

Ha mindez nem lenne elég, a TikTok még egy újítással rukkol elő: elkezdte tesztelni a fekvő videókat. Alig várjuk, milyen friss tartalmakkal találkozhatunk majd ebben az új formátumban. A TikTok láthatóan mindent megtesz, hogy felvegye a versenyt a YouTube-al. 

(TechCrunch)

(Borítókép: TikTok logó a telefonon. Illusztráció: Getty Images)