A Meta közleményében elárulta, hogy mennyit fog elkérni a hozzá tartozó közösségi oldalak reklámmentes változatáért.

Igazak voltak a pletykák és a Meta tényleg készítettek egy hirdetés nélküli változatot az alá tartozó közösségi oldalakból.

A Facebook és az Instagram fizetős és reklámmentes változata novemberben Európában havi 10 euróért, azaz jelenlegi árfolyam szerint 3800 forintért lesz elérhető

– derül ki a cég közleményéből.

Fontos tudni, hogy ez a 10 eurós ár csak a böngészőn keresztüli előfizetésre érvényes, ugyanis amennyiben Android vagy iOS alkalmazásboltból töltünk le appot és ott fizetünk elő, abban az esetben havi 13 euró, azaz nagyjából 5000 forint a díj. Ennek oka, hogy a Meta az alkalmazásboltok 30%-os díját a felhasználókra hárítja.

Az előfizetés természetesen nem kötelező, hanem a cég az EU jogszabályainak megfelelve biztosítja ezt a lehetőséget, de a közösségi oldalak szolgáltatásai továbbra is ingyenesek maradnak, ha valaki elfogadja a célzott hirdetéseket.

Érdekes információ, hogy 2024. március 1-ig, ha előfizetünk, akkor mind a Facebook-, mind az Instagram-oldalunk reklámmentes lesz. Azonban 2024. márciusától viszont változik a rendszer és a 10 eurós átfogó díj helyett profilonként 6 eurót – mobilalkalmazásokon belül 8-at – kell fizetnünk.

Tehát márciustól, ha azt akarjuk, hogy mind a Facebook-, mind az Instagram-oldalunk hirdetésmentes legyen külön-külön elő kell fizetnünk miatta.

Ezeken felül természetesen megmaradnak a Meta eddigi fizetős szolgáltatásai, amikre az újítás semmilyen hatást nem gyakorol, így például továbbra is vásárolhatunk a profilunk hitelesítésére kék pipát.

(Borítókép: Facebook és Instagram a telefonon. Fotó: GettyImages)