Szeptemberben debütált az iPhone 15, ám már most problémák vannak vele. A techóriás sürgős frissítést küldött a készülékekre a beérkező panaszok miatt.

Boltok előtt kígyózó sorok és az iPhone-rajongók örömünnepe jellemezte a szeptemberi időszakot, miután piacra került az Apple telefonjának legújabb szériája, amelyről kiderült, hogy olcsóbban lehet hozzájutni, mint tavaly ilyenkor az újonnan debütált iPhone 14-hez. Az örömködés azonban úgy tűnik, nem tartott sokáig, ugyanis számos panasz érkezett be a céghez, ami miatt kénytelenek voltak sürgős szoftverfrissítést küldeni a legújabb iPhone 15 birtokosainak.

A legtöbb reklamáció a túlmelegedés és az akkumulátor gyors merülése, valamint az iPhone-ok esetében egy újonnan jelentkező hiba miatt érkezett be az Apple-höz. Sokan arra panaszkodtak, hogy az autóban való vezeték nélküli töltést követően nem működik az Apple Pay.

Erre a különös, elsőre közel sem összefüggőnek tűnő problémára BMW sofőrök hívták fel először a figyelmet, majd a német autógyártó angol irodája októberben megerősítette, hogy tudnak a problémáról és azt az Apple-lel közösen vizsgálják. Azóta úgy tudni, hogy a Toyota Suprával rendelkezők is hasonló problémákkal küzdenek.

Annak érdekében, hogy a kommunikációs funkció vezeték nélküli autós töltést követően fellépő hibáját kijavítsa, az Apple nemrég kiadta a 17.1.1-es szoftverfrissítést.

A támogatási oldal szerint a frissítés különböző hibajavításokat tartalmaz. Többek között úgy fogalmaznak: „Ritka esetben előfordulhat, hogy az Apple Pay és más NFC funkciók elérhetetlenné válnak az iPhone 15 modelleken az egyes autókban történő vezeték nélküli töltést követően”. 

Hogyha a probléma önt is érinti, nem kell mást tennie, csak belépnie a Beállítások menüpontba és ott WiFi-kapcsolat mellett rákattintani a Szoftverfrissítés lehetőségre. Amennyiben be van állítva az automatikus frissítés, úgy a WiFi-hálózatra csatlakozva a telefon magától letölti azt.

A Bloomberg jelentése szerint az alapvető szoftverfrissítések fejlesztését az Apple-nek 2024-re kellett halasztania az eszközökön fellépő rengeteg hibajavítás miatt. Korábban például azt is többen jelezték, hogy az új telefonjuk magától kikapcsol éjszaka és így az ébresztő funkció sem kelti őket a beállított időpontban, ami miatt többen is késtek már a munkából. Spekulációk szerint  a készülékek akkumulátorával lehet probléma, ami miatt automatikusan kikapcsolnak az éjjeli órákban.

(LADBible)

(Borítókép: iPhone 15. Fotó: Getty Images)