A Neumann János Egyetem oktatni kezdi a ChatGPT használatát, mert úgy vélik, mind a tanárok, mind a diákok számára eddig ki nem aknázott lehetőségeket rejt a program.

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és a Promptmaster annak érdekében, hogy elősegítsék a mesterséges intelligencia felsőoktatásba való integrálását. A közös munka első lépéseként elindítják az ország első akkreditált ChatGPT egyetemi képzését, mely szabadon választható tárgyként fut majd februártól – írja a Refresher.

A megállapodás szerint a hallgatók egy 2 kredites óra keretében tanulhatják meg, hogy hogyan nyerhetnek ki pontos és jó minőséfű válaszokat a nyelvi modellből. A kurzuson olyan készségeket sajátíthatnak majd el, amelyek bármely szellemi munkát hatékonyabbá tehet, így a hallgatók versenyelőnyhöz juthatnak majd a munkaerőpiacon.

Az együttműködés hátterében az a felismerés áll, hogy a nyelvi, generatív mesterséges intelligencia rendszerek által kínált lehetőségek jelentős hatást gyakorolnak az akadémiára és a munkaerőpiacra.

A ChatGPT egyetemi képzésünk és az együttműködésünk a Promptmasterrel nem csupán azoknak nyújt kiváló lehetőséget, akik érdeklődnek az innováció iránt, hanem egyúttal a Neumann János Egyetemet is a mesterséges intelligencia oktatás központjává emeli” – nyilatkozta a portálnak dr. Berczeli Miklós, a Neumann János Egyetem Pályázati Irodáért és Ipari együttműködésekért felelős megbízottja és adjunktusa.

Az együttműködés azonban nem csak a diákok számára hasznos, hanem segíti az oktatók munkáját is, ugyanis az M.I. olyan tanársegédként funkcionál majd az egyetemen, ami mindig rendelkezésre áll és azonnal képes választ adni.

(Refresher)

(Borítókép: ChatGPT applikáció. Fotó: GettyImages)