Hónapok óta teszteli a Google a Térkép szolgáltatásainak fejlesztéseit, amiknek köszönhetően teljesen átalakul mind külsőre, mind belsőre az applikáció.

A Google Térkép legdrámaibb változása az új kinézete lesz, aminek köszönhetően halványabb, fakóbb lesz az alkalmazás. A külső átalakulás legszembetűnőbb eleme, hogy az utakat a megszokott fehérről és sárgáról kékes-szürkére színezték. A vízfelületek, valamint az erdőségek jelölése is sokkal kevésbé rikítóak, mint korábban, az alkalmazás így sokkal jobban hasonlít a rivális Apple navigációs felületéhez – írja a Droid Life.

Természetesen nem csak a külsője változik meg az applikációnak. fejlődni fog az útvonaltervező és a Lens in Maps funkció, javulni fog az immerzív nézet, valamint fejlesztik a navigációt is.

A Google nem csak a térképét alakítja át, hanem a böngészőjét is. A Haszon szerint a cég keresési generatív élménnyel (Search Generative Experience, SGE) bővíti böngészőjét, ami mögött mestersége intelligencia áll. Az újítás az internetes keresést egyszerűbbé, átláthatóbbá és szórakoztatóbbá teszi a fejlesztői szerint. Emellett folyamatosan érkeznek hozzá újabb, MI-re épülő bővítmények is.

Ennek az újításnak része például, hogy egy keresés lefuttatása után a felhasználó a találatok láttán kérdéseket tehet fel a mesterséges intelligenciának, ami azonnal válaszol. A szövegek fordításában is segítségünkre lesz majd az új technológia, ami a jövőben többek között azt is kiemeli, ha egy fordított szónak több jelentése is lehet.

Az SGE már 120 országban elérhető, azonban hazánkban még várni kell az újításra.

(Droid Life)

(Borítókép: Telefonos navigáció. Illusztráció: GettyImages)