Se az Instagram, se a YouTube, de még a Facebook alkotójának újdonsága, a Threads sem tudta megközelíteni a kínai applikáció népszerűségét.

Az Apple évek óta rendszeresen elkészíti év végi összeállítását az Appstore legnépszerűbb applikációjaiból és ez idén sem történt másképp. Tavaly a Shein lett a legtöbbet letöltött alkalmazás, azonban nem tudta megőrizni első helyét 2023-ban.

Idén egy másik webáruház, a kínai Temu lett az év legnépszerűbb alkalmazása.

Az ingyenesen letölthető applikációk közül a CapCut videószerkesztő szoftver, illetve az HBO új streamingplatformja, a Max került még fel a dobogóra. Őket a már a hazánkban is elérhető Threads követte a negyedik helyen, majd a TikTok az ötödik helyen, nyomukban az Instagram, a Google, a YouTube, a WhatsApp és a Gmail alkalmazásokkal. A fizetős alkalmazások közül a Shadowrocketet töltötték le a legtöbben, ami egy biztonságos VPN szolgáltatás.

A legnépszerűbb ingyenes játék idén a Monopoly Go! lett, a második helyet a Roblox a dobogó legalsó fokát pedig a Royal Match szerezte meg. A fizetős játékok közül a Minecraft ért fel a csúcsra.

A teljes listák az Apple oldalán elérhetőek.

(Borítókép: TikTok letöltése egy telefonra. Borítókép: GettyImages)