A napokban kiderült, hogy néhány Apple termék használójának különös hibával kell megküzdenie.

Amennyiben iPhone-készüléke van és a napokban többször aludta át az ébresztőjét, akkor valószínűleg nem ön hibázott, hanem a készüléke. Sokaknál ugyanis több iPhone felhasználó jelezte, hogy nem működik készüléken az ébresztő funkció. A felhasználók panaszai nagyon vegyesek és nem korlátozódnak bizonyos modellekre. Van, akinek egyáltalán nem aktiválódik a jelzés, míg másoknál csak a képernyő világít, de nem ad ki hangot a telefon.

Az Android Authority szerint, mivel a hiba nem készülék típusokra koncentrálódik, így valószínűleg valószínűleg szoftveres eredetű a probléma, ami az iOS 17, vagy az iOS 17.2-vel érkezett meg, bár vannak, akik állítják, hogy már korábbi iOS verziókban is találkoztak ezzel a jelenséggel.

Az Apple még nem nyilatkozott a hibáról, de a felhasználók már számos megoldást találtak a hibára. Egyeseknek néhány frissítés után ismét működött az ébresztőjük, másoknak a Figyelemérzékelő funkció kikapcsolása oldotta meg a problémát, de lehetséges megoldás a Készenlét mód deaktiválása is.

Egyeseknek azonban ennél drasztikusabb megoldáshoz kellett folyamodniuk. Volt akinek, csak azután működött az ébresztő, hogy a eltávolította az Óra alkalmazást, majd újratelepítette azt az App Store-ból, másoknak pedig az egész telefont vissza kellett állítaniuk a gyári beállításokra, ahhoz, hogy minden funkció ismét működjön a telefonjukon.

(Android Authority)

(Borítókép: Alvó férfi. Fotó: GettyImages)