A Wi-Fi 7 érkezésével forradalmasítja az internetezést; akár 46 Gbps sebességgel a nagy adatmennyiségek másodpercek alatt lesznek elérhetők.

Készüljünk fel, mert a Wi-Fi 7 forradalmasítani fogja az internetezést! Egy mozifilm letöltése másodpercek alatt? Igen, a Wi-Fi 7-es technológiával ez és még ennél is több lehetséges lesz. A következő vezeték nélküli hálózati protokoll, az IEEE 802.11be, akár 46 gigabit/másodperc sebességet ígér, ami közel ötször gyorsabb a jelenleg elérhető legjobb wifihez képest.

Egy kétórás 4K film, amely 45 GB tárhelyet foglal, kevesebb mint nyolc másodperc alatt letölthető lesz ezzel a technológiával.

Jelenleg a Wi-Fi 6 és a Wi-Fi 6E a legelterjedtebbek, de a Wi-Fi 7-re sem kell sokat várni. A technológia már elérhető, és a Wi-Fi Alliance tanúsítása az év első negyedévére várható. Ez a gyorsaság nemcsak a szórakozásunkat teszi könnyebbé, de minden, a netre csatlakozó eszközünk, beleértve az okosotthoni eszközöket is zökkenőmentesebben és gyorsabban fog működni. A Wi-Fi 7 javítja a sávszélességet az összes csatornán, ami lehetővé teszi a különféle eszközök - mint a számítógép, telefon, táblagép, játékkonzol és VR-headset - zavartalan működését.

A Wi-Fi 7 előnyeit teljes mértékben akkor lehet élvezni, ha a hálózathoz Wi-Fi 7 kompatibilis útválasztó csatlakozik, de a jó hír, hogy a régebbi wifieszközök is csatlakozhatnak a Wi-Fi 7-es hálózathoz, azok a megfelelő régebbi Wi-Fi protokollok segítségével, mint a például a Wi-Fi 6E, 6, 5 vagy a még régebbi szabvány.

Míg a Wi-Fi 7 bevezetése már a küszöbön áll, a szakértők már a Wi-Fi 8-at is tervezik, amit várhatóan 2027-2028-ban mutatnak be. 

(Borítókép: kollázs egy csoport emberről, akik okostelefont használnak a városban. Illusztráció: Getty Images)