Hat évvel az úgynevezett batterygate kirobbanása kezdett el fizetni a techóriás, miután 500 millió dolláros kártérítésre ítélték.

Hat évvel az úgynevezett batterygate kirobbanása kezdett el fizetni a techóriás, miután 500 millió dolláros kártérítésre ítélték.

Az Apple sorra kapta a bírságokat azután, hogy hat évvel ezelőtt megvádolták azzal, hogy az óriásvállalat éveken át szándékosan lassította a felhasználók készülékeinek akkumulátorát, ezzel ösztönözve őket új mobilok vásárlására. Az Egyesült Államokban végül egy csoportos kereset részeként 500 millió dolláros büntetésre ítélték, ami alapján az érintett károsultaknak fejenként 25 dollárt, azaz 8600 forintot kell fizetnie.

A Macrumors információi szerint el is kezdett fizetni az Apple, ráadásul a megítélt összeg helyett 92 dollárt, azaz közel 32 ezer forintot küldenek az érintetteknek.

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy az egyezség azokat az amerikai felhasználókat érinti, akik iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus és SE készülékek tulajdonosai és 2017. december 21. előtt iOS 10.2.1 vagy újabb verzió futott telefonjukon. Azok a a felhasználók is részesülnek a kártérítésben, akik iPhone 7 vagy 7 Plus telefonnal rendelkeztek, amin a már említett időpont előtt az iOS 11.2 vagy újabb operációs rendszer volt telepítve.

(Macrumors)

(Borítókép: Apple bolt. Fotó: GettyImages)