Március végén kerül mozikba a Szellemirtók legújabb része, amelyben az eredeti szereplőgárda színészei ismét visszatérnek a vászonra.

Izgalmas és kalandos filmnek ígérkezik a Szellemirtók legújabb része. A borzongás birodalma alcímet viselő alkotásban a reboot főszereplői mellett ezúttal is feltűnnek az eredeti filmsorozat legendás színészei.

Az eredeti Szellemirtók című film 1984-ben került a mozikba, majd ezt követte a második epizód 1989-ben. A történetből készült egy vadiúj remake 2016-ban, majd az abban szereplő gárdát elengedve ismét feldolgozták a sztorit 2021-ben, ezúttal az eredeti filmsorozat folytatásaként. A Szellemirtók – Az örökség című filmben már szerepet kaptak az eredeti film főszereplői is, mint Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson és Sigourney Weaver. A film hatalmas sikert aratott, így nem volt kérdés, hogy újabb folytatást kap a széria, azt azonban sokáig nem lehetett tudni, hogy mikor, tekintve, hogy a koronavírus-járvány miatt Az örökség is késve érkezett a mozikba.

A Szellemirtók: A borzongás birodalma végül az idei évben, március 28-án debütál, benne pedig ismét visszatér az eredeti alkotásból Bill Murray, Dan Aykroyd és Ernie Hudson.

A film története szerint az előző rész eseményei után a főszereplő Spengler-család tagjai New Yorkba költöznek az ikonikus tűzoltóházba, hogy segítsék az eredeti Szellemirtókat, akik számos új eszközt fejlesztettek ki, amelyek segítségével hatékonyabban szembeszállhatnak a szellemekkel. Végül egy különleges dologgal kell megküzdeniük, ugyanis egy ősi tárgy lefagyasztja a várost.

A film rendezője ezúttal Gil Kenan, aki az előző rész forgatókönyvírója volt, a főszerepekben pedig Paul Rudd, Finn Wolfhard, Mckenna Grace és Carrie Coon tér vissza, a magyar mozikba március 28-án.

(Borítókép: Szellemirtók. Fotó: Getty Images)