Több belsős forrás szerint egy sikertelen átalakítási kísérlet után fizetésképtelenné válhat a Bullitt Group, ami többek közt a Motorola és a CAT okostelefonokat is gyártotta.

Korábban már több alkalommal adott hírt komoly pénzügyi nehézségekről a Bullit Group, de úgy tűnik, hogy január 26-án végleg leállította működését a strapabíró mobiljairól ismert brit cég. Noha a cég maga még nem jelentették be a hírt, de az alkalmazottak már megerősítettek az értesüléseket – többek között a LinkedIn-en. A teljes munkaerő-állomány elbocsátása mellett az ügyfélszolgálati munkatársak is távozhattak,

mivel a Bullitt amerikai ügyfélszolgálatát tárcsázva már csak a hangposta érhető el.

A 2009-ben alapított gyártó olyan márkák számára készített mobilokat, mint a CAT, a Land Rover és a Motorola, az utóbbi időszakban pedig a telefonos hardverektől messzebb lépve a műholdas kapcsolatra fókuszált, ennek eredménye lett például a Bullitt Satellite Messenger műholdas üzenetküldő szolgáltatás.

A roló lehúzása után így várhatóan eléggé beszűkül a strapabíró mobilok piaca.

A Motorola utóbbi időben megfigyelhető erősödése például könnyen a visszájára fordulhat a gyártócég megszűnésével. A Bullitt gyártósorairól legutóbb a Motorola Defy 2 gördült ki. A fogyasztók számára ezentúl a Samsung és a Nokia készülékei lehetnek opciók, ha az ellenálló kialakítás az elsődleges vágyuk – már ha a Motorola nem talál sürgősen újabb gyártót, hasonló áron. 

A belső források elmondásai alapján rengeteg feszültség keletkezett abból, hogy a pénzügyi problémákkal küzdő cég nem tudta kivitelezni a létfontosságú szerkezetátalakításokat. Egy korábbi terv szerint a cég műholdas kommunikációval foglalkozó üzletágat és annak mintegy 100 alkalmazottját hitelezők tulajdonában lévő másik munkáltatóhoz helyezte volna át, de ez szintén meghiúsult.

(hwsw)

(Borítókép: Üzletember férfi fogja a fejét egy felszámolás alatt lévő irodában. Illusztráció: Bill Vari/Getty)