Az Apple nagy durranásra készül! Pletykák szerint a cég titokban dolgozik két összehajtható iPhone készüléken, amelyek potenciálisan forradalmasíthatják a mobiltelefonok piacát.

Korábban a pletykák arról szóltak, hogy az Apple a hajtogatható készülékek fejlesztésén dolgozik, de a tervek azért akadtak meg, mert nehézségekbe ütköztek a tartósság és a hajlítás terén. A figyelem ezután egy összecsukható iPadre terelődött.

A The Information most arról számolt be, hogy az Apple visszatért az összehajtható iPhone tervezéséhez is, amit már 2018 óta fejlesztenek. Állítólag legalább két prototípus létezik, amelyek hasonlóak lehetnek a Galaxy Z Flip sorozatához.

Azonban a The Information szerint az Apple még mindig eldöntheti, hogy elkaszálja-e az összehajtható iPhone ötletét, ha a végleges termék nem felel meg az Apple szigorú követelményeinek. A portál szerint a cég az alkatrészekkel kapcsolatban is tárgyalásokat folytat ázsiai gyártókkal.

Úgy tűnik, hogy az Apple valóban komolyan veszi az összehajtható eszközök fejlesztését, de még mindig a korai fázisban van a projekt. 

(Borítókép: Apple székház. Fotó: Getty Images)