Az Apple hivatalosan is kivezeti a Touch ID technológiát az iPhone készülékeiből, amely már az iPhone 16 szériától sem lesz elérhető, így az ujjlenyomat-alapú hitelesítési módszer helyét teljes mértékben a Face ID veszi át.

Az újításról a Macrumors számolt be, egy megbízható forrásra hivatkozva, aki korábban már többször is pontos előrejelzéseket tett az Apple termékfejlesztéseivel kapcsolatban. A forrás szerint az Apple már nem gyártja a Touch ID-hez szükséges chipeket, az utolsó ilyen komponenseket a harmadik generációs iPhone SE modellekben használták fel. Ezzel párhuzamosan, a negyedik generációs iPhone SE modellek már kizárólag a Face ID technológiával kerülnek piacra.

Az Apple azonban nem áll meg itt: a vállalat jelenleg egy kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó technológián dolgozik, amelynek bevezetése 2026-ra várható. Ez a fejlesztés egybeesik azzal a tervvel, hogy a Face ID rendszert is a készülék kijelzője alá helyezik, így egy teljesen új felhasználói élményt kínálva.

Az iPhone 16 Pro Max modellel kapcsolatos pletykák szerint a készülék az eddigi legnagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkezik majd, bár ezek az információk egyelőre csak spekulációk. Emellett az Apple állítólag új színek bevezetését tervezi, többek között a visszatérő arany és asztroszürke mellett, új titán megjelenést is kínálva. A legfrissebb hírek szerint az iPhone 16 Pro és 16 Pro Max modellek sivatagi sárga és cementszürke színekben is elérhetőek lesznek, amelyek a korábbi modellek színválasztékát gazdagítják.

Majin Bu, a Twitteren ismert tippmester szerint a drágább modellek a sivatagi sárga (vagy titán) és a cementszürke (vagy titánszürke) színben jelennek meg, amelyek mélyebb és sötétebb árnyalatokat képviselnek a korábbiakhoz képest. Az új színek bevezetése az Apple részéről stratégiai lépés lehet az eladások növelésére az életciklusuk második felében. Az iPhone 2024-es frissítésére még több mint hat hónapot kell várni, de az új színopciókról szóló hírek már most izgalomba hozzák a rajongókat.

(Borítókép: egy nő a kamera segítségével azonosítja magát. Illusztráció: Getty Images)