A Travelling Galaxy kiállítás Budapest központjában kínál lenyűgöző bepillantást a Star Wars-univerzumba, életnagyságú kiállítási darabokkal és interaktív élményekkel. A kiállítás a híres karaktereket, űrhajókat és díszleteket modern technológiákkal ötvözi, lehetővé téve, hogy a résztvevők közvetlenül részt vegyenek a galaktikus kalandokban. Íme 5 érdekesség, amiért érdemes ellátogatni a kiállításra!

1. Stohl András narrációja kísér minket a kiállításon

Képzeljük el, ahogy a Star Wars univerzumának egyik legikonikusabb karaktere, Luke Skywalker, maga Stohl András hangján szólít meg minket. Ezen a kiállításon ez pontosan így történik! A kiállítás alatt egyedülálló, személyes narratíva kísér minket, aminek hála azonnal a galaxis közepén érezhetjük magunkat.

2. Rohamosztagosok és Jedik is lehetünk

Aki valaha is szerette George Lucas fikcióját az bizonyára elgondolkozott már azon is, hogy milyen lenne egy rohamosztagos vagy akár egy jedilovag bőrébe bújni. A kiállításon erre is lehetőségünk adódik: lehetünk akár egy a birodalmi rohamosztagos, vagy csatlakozhatunk a Jedi Rendhez egy fénykard és köpeny segítségével. 

Tehát itt a feladatunk nem csak a nézelődés, mint a klasszikus kiállításokon, hanem bele élhetjük magunkat az eseményekbe és részese is lehetünk a történetnek. 

3. A valósághoz nagyon hasonló kiállított művekkel találkozhatunk

Megnézhetünk többek között életnagyságú, mozgásra és hologramok lejátszására képes R-szériás droidokat – amelyeket Magyarországon készítettek. A kiállításra belépve tényleg azt érezhetjük, hogy a Csillagok Háborújába csöppentünk.

4. Limitált kiadású sisakok

A kiállítás kirakatában szereplő sisakok között van a bizonyos ezüst rohamosztagos sisak is, amelyet az EFX készített az első Star Wars film 40. évfordulójára 2007-ben és amely félmillió dollár értékkel bír.  

+1 Megnézhető Ralph McQuarrie eredeti látványtervének másolata, hitelesített aláírással

A kiállításon láthatóak Ralph McQuarrie aláírásával ellátott eredeti látványtervek másolatai, amelyek különleges értéket képviselnek, tekintve, hogy az alkotó teljes nevét tartalmazzák –nem csak a monogramját –, mert ekkor még Ralph nem szenvedett Parkinson kórban. További érdekessége, hogy mindegyik aláírt kép tartalmaz egy-egy eredeti képkockát a 70mm-es kópiáról.

A kiállítás egyik legkiemelkedőbb darabja egy felbecsülhetetlen értékű festmény, amely a „Jedi visszatér” film tizedik évfordulójának tiszteletére készült, neves magyar festőművészek, Boros Zoltán és Szikszai Gábor által, méghozzá George Lucas megbízásából.

A hatalmas értékű műalkotás már csak rövid ideig tekinthető meg a tárlaton. 

(Borítókép: Travelling Galaxy Kiállítás. Fotó: Travelling Galaxy Kiállítás)