Egy taxitársasággal együttműködve visszatér Budapeste az Uber. A fuvarozó szolgáltatás nem először működik együtt a taxisokkal, a kollaborációs gyakorlata több országban sikeres.

Hét és fél éve annak, hogy a taxisok erőszakos nyomására kivonult Magyarországról az Uber, amely akkor mintegy 160 ezer felhasználónak és 1200 sofőrnek intett kényszerű búcsút itthon. A világ legismertebb autómegosztó szolgáltatása ugyanakkor nemrég bejelentette, hogy

a Főtaxival együttműködve visszatér Budapestre.

Magyarország egyik legnagyobb és legrégebbi taxiszolgáltatójának F Mobilitás Kft. nevű leányvállalata már be is nyújtotta a diszpécserszolgálati engedélykérelmet. Az Uber magyarországi vezetője, Kardos Eszter elmondta, hogy az Uber világszerte együttműködik taxitársaságokkal, a visszajelzések pedig egyértelműen azt mutatják, hogy a két szolgáltatás együtt többre képes.

„A partnerség mindenki számára előnyös: segíti a taxisokat, hogy többet keressenek, a lakosság utazási lehetőségei bővülnek, és a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik” – fejtette ki Kardos Eszter.

Az Uber feltehetőleg maga kezdeményezhette az együttműködést, az alkalmazásukat ugyanis annak ellenére keresik a mai napig Budapestről, hogy 2016-ban kénytelenek voltak kivonulni. A szolgáltató legfrissebb adatai szerint 2023-ban közel 100 ezer alkalommal nyitották meg az appot a magyar fővárosban, valószínűleg azok a hazánkba látogató külföldiek, akik nem tudtak az Uber itthoni megszűnéséről.

(Borítókép: Uber. Illusztráció: Getty Images)