A YouTube új Remix funkciója, amely a TikTok népszerű videóitól veszi az ötletet, új lehetőségeket kínál a felhasználóknak saját tartalmak készítésére.

A YouTube új funkciója, a Remix gomb, segítségével a felhasználók más videókból inspirálódva készíthetnek saját tartalmakat. Ez a funkció lehetővé teszi a YouTube-on, hogy a felhasználók olyan videókat készítsenek, amelyek hasonlóak a TikTok egyik legnépszerűbb videótípusához.

A Remix lehetőségek között megtalálható a Sound (Hang), amely kiválasztja és eltávolítja a hangot a nézett videóból, lehetővé téve a tartalomgyártók számára, hogy saját Shorts tartalmaikba integrálják. A Green Screen (Zöld háttér) funkcióval az eredeti videót háttérként használva a feltöltők előtte táncolhatnak, míg a Cut (Kivágás) segítségével egy legfeljebb 5 másodperces részletet vághatnak ki és illeszthetnek be saját videójukba. A Collab (Együttműködés) opcióval pedig egyszerre jeleníthető meg az eredeti és az új, azon alapuló videó.

Ez a frissítés már elérhető androidos és iPhone készülékeken is, a felhasználókhoz fokozatosan érkezik.

A TikTok sem marad le a fejlesztések terén, hiszen a platform most arra ösztönzi a tartalomgyártóit, hogy álló helyett fekvő, időben hosszabb videókat készítsenek. A platform ígérete szerint a közzététel utáni 72 órán belül „feljavítják” ezeket a tartalmakat. Azok a videók, amelyek több mint három hónapja elérhetők a platformon, jogosultak egy nézettségi boost, azaz nézettségnövelésre, feltéve, hogy nem hirdetések vagy politikai tartalmak.

A TikTok emellett teszteli a hosszabb, akár 30 perces tartalmak bevezetését is, jelezve, hogy a platform készen áll a YouTube dominanciájának kihívására. A TikTok új paywall-programja, a Series, lehetőséget biztosít a tartalomgyártóknak, hogy legfeljebb 20 perces videókból álló, akár 80 darabos gyűjteményeket készítsenek előfizetőik számára. Ezeket az anyagokat 362 és 68 ezer forint közötti áron kínálhatják, a bevételekből pedig a TikTok is részesedik.

Ezek a lépések nemcsak a platformok közötti versengést szítják, hanem új lehetőségeket is teremtenek a tartalomgyártók és a felhasználók számára egyaránt, így folyamatosan formálva a digitális videómegosztás jövőjét.

(Haszon)

(Borítókép: egy fiatal férfi videót készít a telefonján. Illusztráció: Getty Images)