Két éve, hogy Robert Pattinsont Bruce Wayne szerepében láthattuk az új Batman-filmben, amelynek a folytatásról tegnap derült ki, hogy a tervezettnél egy évvel később, 2026 októberében érkezik majd. Nemrég arra is fény derült, hogy mely színészeket láthatjuk majd ismét a vásznon.

Hidegzuhanyként érte a Batman-rajongókat a minap a hír, hogy a Robert Pattinson főszereplésével készült 2022-es Batman-film folytatása egy évet csúszik, így a rajongók csak 2026. október 2-án láthatják újra kedvenc szuperhősüket a filmvásznon. Azóta arra is fény derült, hogy mely színészeket láthatjuk ismét a Batman II-ben, és kik azok, akiktől búcsút vett a stúdió.

Andy Serkis (Alfred Pennyworth)

Az IMDb-n található információk szerint Andy Serkis visszatér Batman jobbkezének, Alfred Pennyworthnek a szerepébe.

Jeffrey Wright (James Gordon)

Jeffrey Wright szintén megerősítette a Deadline kérdésére, hogy a második filmben is tervezi felvenni James Gordon, vagyis Gotham város rendőrfőnökének a szerepét.

Ez a terv. Még nem olvastam a forgatókönyvet, de ez a terv.

John Turturro (Carmine Falcone)

John Turturro az első filmben a maffiafőnök, Carmine Falcone karakterét alakította, ám Rébusz megölte őt. Bár egyelőre nem sokat tudni a második rész tartalmáról, de amennyiben nem előzményfilm, hanem folytatás lesz, úgy a rajongók szerin Turturro biztosan nem tér vissza. Ebben az esetben is elképzelhető ugyanakkor, hogy visszatekintések során még láthatják őt a nézők.

Robert Pattinson (Batman)

A főszereplőt, Bruce Wayne-t, vagyis Batmant megformáló Robert Pattinson a rajongók legnagyobb örömére ismét magára ölti a denevér jelmezt.

Barry Keoghan (Joker)

Keoghant egy interjú során arról kérdezte a Vanity Fair, hogy miként tervezi a karrierjét a jövőben tekintettel arra, hogy még két nagy projekt, A levegő urai című minisorozat, illetve a Batman második része is előtte áll. Mivel a színész nem tagadta a kérdésben megfogalmazott állítást, így a rajongók biztosra veszik, hogy Keoghan visszatér Joker szerepében a folytatásban.

„A filmkészítőnek, a szerepnek és a történetnek is stimmelnie kell. Én csak olyan emberekkel akarok együttműködni, akik új megközelítést próbálnak alkalmazni, olyanokkal, akik kockázatot akarnak vállalni. Azt is szeretném, ha kihívások elé állítanának és próbára tennének, hogy feszegethessem a határaimat és tanulhassak” – fogalmazta meg válaszát a 31 éves színész, akinek a jelenetét az első film végleges verziójából kivágták. Keoghan Jokerként tűnt fel egy törölt jelenetben, amely kizárólag a streamelhető verzióban látható.

Zoe Kravitz (Catwoman)

Sokakat érdekel, hogy az első filmből megismert Macskanő visszatér-e a folytatásban is, és ha igen, ezúttal is Zoe Kravitz alakítja-e majd. Erre sajnos még mi sem tudjuk a választ, a színésznő lehetséges visszatéréséről ugyanis egyelőre nincs információ.

Matt Reeves (rendező)

Ha a vászonra ugyan nem is, a rendezői székbe ismételten visszatér Matt Reeves, a 2022-es film készítője.

(Borítókép: Robert Pattinson Batman szerepében a 2022-es remake-ben. Fotó: Northfoto)