Rendhagyó minisorozatot indít ősztől a TV2. A magyar hadseregről szóló széria elkészítéséhez egy komplett iraki várost építettek fel Újdörögdön.

Ősszel érkezik a TV2 képernyőjére a Sereg című minisorozat, amely a magyar hadsereg mindennapjait mutatja majd be hat epizódban. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerint már régóta nem készült film a hazai haderőről, amely nagy változáson ment keresztül az elmúlt években. Véleménye szerint olyan típusú alkotás pedig kifejezetten hiányzott, amely megmutatja: mi zajlik a hadsereg sorain belül.

„Pontosan az a célja, hogy megismertesse a magyar emberekkel, hogy ez a hadsereg már nem az a hadsereg, ez a haderő már egy modern, digitális, vadonatúj és modern eszközökkel felszerelt, ütőképes mindenre elszánt haderő, amibe ráadásul nagyon jó szolgálni, ahova nagyon jó tartozni, ahol egy közösség képződik, egy újfajta közösség képződik” – nyilatkozta  Szalay-Bobrovniczky.

A sorozat több helyszínen játszódik majd, többek között egy iraki város díszletét is felépítették Újdörögdön. A szériát a Megafilm és a TV2 közösen gyártja. A csatorna vezérigazgatója szerint a legütősebb történeteknek mindig köze van a katonasághoz, ezért a keltette fel az ötlet a TV2 érdeklődését. „Mi, mint Magyarország vezető tv csatornája mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbbekhez jusson el a film és a lehető legtöbben megosszák ezt a történetet. Minden adott ahhoz, hogy egy nagyon sikeres sorozattal rukkoljunk elő.”

A forgatáson a honvédelmi miniszter arról is beszélt, hogy a díszletnek felépített iraki várost a filmforgatás után katonai kiképzésre használják majd.

Straub Dezső

Straub Dezső nemrég a TV2 Mokka vendége volt, ahol a húsvéti ünnepekről kérdezték őt a műsorvezetők. A Jászai Mari-díjas színművész elárulta, hogy hatalmas ünnepséget tartottak, ugyanis nemcsak a feltámadást, hanem több családtag, köztük a saját, 72. születésnapját is megünnepelték. Straub hozzátette: az efféle nagy családi összejöveteleket nagyon szokták élvezni, énekelnek, zenélnek és jól érzik magukat.

Next Top Model Hungary

Fordulatokból és feszültségből sem volt hiány a Next Top Model Hungary legutóbbi adásaiban. Mint ismert, a mérnök-informatikusnak tanuló, 18 esztendős Keveházi Lili, aki korábban már egy ideig modellkedett, egy héttel ezelőtt kiesett a versenyből. A lányt azonban nemrég visszahívták, a zsűri pedig elismerte, hogy rosszul döntött. Ennek következtében a múltkor nem egy, hanem két lány távozott az adás végén. 

Ezen a meglepetésen túl ellentétekben is bővelkedett a legutóbbi epizód, amikor vita alakult ki a 30 éves joghallgató, Vidéki Vivien és Gabi között. Szobatársakként a két lány eleinte jó kapcsolatot ápolt egymással, ám Vidéki szerint Gabi egy idő után sok mindenről panaszkodni kezdett, ami számára egyre kevésbé volt szimpatikus. Végül egy közös fotózást követően éleződött ki a helyzet, amikor a zsűri véleménye szerint Gabi szinte jelentéktelenné vált a fotón. A két nő között aztán akkora vita kerekedett, hogy szinte kettészakadt a csapat a Vidéki Vivien és Gabi táborára.

A kínos pillanatokon túl Vidéki arról is mesélt a Mokkában, hogyha sikerült ismertséget szereznie a modell szakmában, azt arra szeretné felhasználni, hogy segítse a közösségi médiában verbálisan bántalmazott nőket, korábban ugyanis ő is rengeteg kritikát kapott. A modell castingokon például többször túl kövérnek titulálták.

(Borítókép: Katonák. Illusztráció: Getty Images)