Az egyik országban betiltották, ma az amerikai Netflix top 10-es listáján szerepel: Owen Wilson 2015-ös thrillere, a Kiút nélkül izgalmas cselekményének köszönhetően közel 10 év után is magával ragadja a nézőket.

Ki ne emlékezne arra az ikonikus jelenetre, amikor az Owen Wilson alakította Jack Dwyer átdobja a lányait egy ház tetejéről egy másikra, amikor a családjával szélsőséges fegyveresek elől menekül a 2015-ös Kiút nélkül című filmben?

A film cselekménye szerint a család Dwyer munkája miatt egy meg nem nevezett délkelet-ázsiai országba költözik. Amikor éppen berendezkednek az ideiglenes időre foglalt hotelszobájukban, egy erőszakos puccs kellős közepén találják magukat. A szélsőséges támadók a külföldi cégnél végzett munkája miatt Dwyert is célpontba veszik. Először azt az utasítást kapják, hogy meneküljenek a szálloda épületének tetejére, ám miután a támadók felfegyverkezve megérkeznek egy helikopterrel, az édesapának nincs más választása, mint hogy a fentebb taglalt jelenetben átdobja a gyerekeit a szomszédos háztetőre, hogy el tudjanak menekülni. A film további részében a fegyveresek tovább üldözik a családot, így a film bőven tartogat izgalmakat a másfél órás játékidőben.

Az alkotásban Pierce Brosnan is feltűnik egy ártatlan hátizsákos turistaként. A karakterről kiderül, hogy valójában egy beépített brit ügynök, aki megpróbál segíteni a család menekülésében.

Amikor a film 2015-ben megjelent, Kambodzsában betiltották, mert a filmbéli rendőrök pajzsán Khmer írás volt olvasható, ami Kambodzsa hivatalos nyelve.

Bár az alkotás 2015-ben debütált, rengetegen először látják, ugyanis nemrég került fel a Netflixre az Egyesült Államokban, és rögtön a legnézettebb tíz film közé került, stabilan a negyedik helyre.

Zseniális, feszült, izzasztó film. Nézze meg, ha még nem látta!

– írta egy kommentelő az X-en.

(LADBible)

(Borítókép: Owen Wilson. Fotó: Getty Images)