Fontos biztonsági frissítésre hívta fel felhasználói figyelmét a Samsung. A vállalat jelezte, ha a telefontulajdonosok nem töltik le mihamarabb a frissítést, az adataikhoz hackerek juthatnak hozzá.

Több kritikus biztonsági problémát javított az androidos rendszerén a közelmúltban a Samsung. Erre az egyre gyakoribban jelentkező hacker támadások miatt van szükség, a csalók ugyanis  fáradtságot nem kímélve próbálják meg megszerezni mind az iOS, mind az Android rendszert használók személyes, köztük fizetési adatait. A legújabb iPhone csalásról az alább kattintható cikkben olvashat bővebben.

A Samsung nemrég nyilvánosságra hozta a Galaxy típusú okostelefonjaihoz és táblagépeihez készült áprilisi biztonsági javítást, amelyet a drágább S24 modellekre már márciusban kiküldtek. A frissítés kapcsán a dél-koreai vállalat a hibákat is részletezte. Mint azt elárulták, összesen 27 problémát orvosoltak a Google-ön keresztül, ezek közül egyet kritikusnak jelöltek, valamint  a Samsung Vulnerabilities and Exposures (Sebezhetőségek és kitettségek) (SVE) elemeként további 17, köztük 4 kritikus hibára hívták fel a figyelmet. Habár ezeket nem részletezték, jó hír, hogy csak közvetlen hozzáféréssel jelentenének rizikót.

A gyártó mindemellett a közleményében kiemelte, hogy a nemsokára mindenki számára elérhetővé váló biztonsági szoftverfrissítés megállítja a Samsung Payt használó végfelhasználók sebezhetőségeit.

Ellenben ha a frissítést nem töltik le és nem szinkronizálják a készülékkel, akkor a felhasználók továbbra is kiteszik magukat az adathalász hacker támadásoknak. A frissítést először az újabb telefonmodellekre küldi ki a gyártó, ám a Galaxy S20 modell tulajdonosai számára rossz hír, hogy esetükben a biztonsági frissítések a jövőben nem havonta, hanem negyedévente érkeznek majd. Ez is lehet az oka annak, ha a Galaxy S20-al rendelkezők számára még egyáltalán nem érkezett meg a szoftverfrissítés.

(Borítókép: Samsung okostelefon. Fotó: Northfoto)