Az Apple tervei szerint a Rivian segítségével készítené el első elektromos autóját, amely új dimenziókat nyithat meg az autóiparban.

A tech óriás, az Apple hosszú éveken át dolgozott az önvezető Apple Car fejlesztésén ami egy ideje megakadt, de úgy tűnik, a vállalat nem mondott le az álmairól. A DigiTimes információi szerint az Apple most egy elektromos autókat gyártó vállalattal, a Riviannal tervez együttműködni a jövő autójának megalkotásához. Ezzel az Apple egy új irányt vesz, és továbbra is tartja magát a saját kocsija ötletéhez, amelyet korábban Project Titan kódnéven fejlesztettek.

A partnerség gondolata izgalmassá válhat, hiszen így az Apple autópiaci belépése is realisztikusabbá válhat. A Rivian már bevált név az elektromos autók piacán, így az együttműködés mindkét fél számára előnyös lehet. Az Apple eddigi fejlesztései és a Rivian gyártási kapacitásai egyesülve különleges autómodellt hozhatnak létre, ami felveheti a versenyt a jelenlegi piaci szereplőkkel.

A projekt korábban akadályokba ütközött, hiszen az Apple az eredetileg tervezett önvezető funkciók kifejlesztésében számos kihívással szembesült. A DigiTimes jelentése szerint azonban a Riviannal való esetleges együttműködés új távlatokat nyithat. Az Apple ezzel nem csak a korábbi befektetéseit mentené meg, hanem egyedi jellemzőkkel gazdagítaná a piacot, megkülönböztetve ezzel a terméket a versenytársak ajánlataitól.

(Borítókép: Apple car. Fotó: Youtube)