A Sightful startup legújabb fejlesztése, a Spacetop G1, egy olyan képernyő nélküli laptop, amely hatalmas, 2540 mm-es virtuális képernyőt kínál, újradefiniálva ezzel a munkavégzés fogalmát.

A technológiai világ legfrissebb csodája egy olyan eszköz, amely tényleg képes megváltoztatni, ahogyan dolgozunk, tanulunk vagy éppen szórakozunk. A Sightful újítása, a Spacetop G1, már első ránézésre is lenyűgöz: itt nincs hagyományos képernyő, helyette egy kiterjesztett valóság szemüveg ad életet a digitális tartalmaknak. De hogyan is kell ezt elképzelni? 

A Spacetop G1 nem úgy néz ki, mint a szokásos laptopok. Ehelyett egy hatalmas virtuális képernyővel rendelkezik, amely olyan nagy, hogy simán lenyomja a mozik képernyőit. Ez a 100 hüvelykes, vagyis 2540 milliméteres kijelző bárhol megjelenhet ön előtt, amint felteszi a hozzá tartozó különleges szemüveget. Így akár egy kávézóban ülve, akár egy parkban sétálva is élvezheti a nagyképernyős élményt.

De mitől is olyan különleges ez a gép?

A Sightful nem csak a méretben gondolkodott nagyban, hanem a funkcionalitásban is. A Spacetop mesterséges intelligencia technológiával van felszerelve, és a vállalat saját, szabadalmaztatott operációs rendszerén, a SpaceOS-en fut. Ez teszi lehetővé, hogy a gép gyorsan és hatékonyan reagáljon minden egyes parancsra.

A hardver is a legújabb technológiákat használja. A felhasználók szerint a laptop akár nyolc órán keresztül képes működni egyetlen töltéssel, ami 70%-kal gyorsabb feldolgozást nyújt, mint a hagyományos modellek.

A billentyűzet is számos egyedi funkcióval bír: beépített QR-kód olvasóval, egyedi LED-világítással, amely a környezeti fényviszonyokhoz igazodik, és egy öt megapixeles kamerával a kristálytiszta videóhívásokra képes.

A Spacetop G1 bevezetése egy különleges meghívásos program keretében zajlott, ahol a kiválasztott felhasználók már a piaci bevezetés előtt kipróbálhatták a gépet. Ezáltal a fejlesztők közvetlen visszajelzést kaphattak a felhasználóktól, ami lehetővé tette számukra, hogy a piacra kerülés előtt tökéletesítsék a terméket az igényekhez igazodva.

A Sightful ezzel nem csak egy új laptopot mutatott be, hanem egy valódi technológiai áttörést, amely újradefiniálja számítógép fogalmát. 

(Borítókép: az első képernyő nélkül laptop. Fotó: Northfoto)