Mindenkinek az agyába égtek a Netflix új, Atlas című filmjének azon képsorai, amelyekben az Elias Banks ezredest alakító Sterling K. Brown szemeit kiguvasztja a mesterséges intelligencia terroristák vezetője. Mint az egy nemrég a közösségi médiában posztolt videóból kiderül, a jelenet teljesen valódi volt, utómunkák nélkül.

Valóban kifeszítették a szemhéjait és kiguvasztották a szemét Sterling K. Brown-nak a Netflix május 24-én debütált Atlas című filmjében. A produkció cselekményében a mesterséges intelligencia terroristák az emberek életére törnek, majd amikor vesztésre állnak, a vezetőjük egy idegen bolygóra menekül. Amikor információt szereznek a hollétéről, Atlas Shepherd (Jennifer Lopez) követi a Harlan (Simu Liu) nevű robotot egy, az Elias Banks ezredes (Sterling K. Brown) vezette csapattal az űrbe, ám egy ponton fogságba kerülnek, ahol az ezredes agyából Harlan úgy próbál információt kinyerni, hogy a szemgolyójába szúr egy hosszú, hegyes eszközt.

Ehhez az eljáráshoz egy úgynevezett scapula nevű eszközzel (nevét a háromszög formája miatt a lapocka angol kifejezéséről kapta – a szerk.) kifeszíti Banks szemhéjait, hogy a kiguvadt szemgolyójához könnyen hozzáférjen, ő pedig ne pisloghasson.

Sterling K. Brown, Jennifer Lopez és Simu Liu nemrég egy közös felvételen vett részt, amelynek során részleteket osztottak meg a közönséggel a filmről. Ebben a videóban szóba került az ominózus jelenet is, amely kapcsán a színészek elárulják, hogy Brown valóban véghez vitte a gyakorlatot Jeff Fierson producer édesapja, a szemészként dolgozó dr. Fierson segítségével. A kiguvadt szemet tehát nem az utómunkák során, CGI-jal alkották meg.

„Egyszer kipróbáltam érzéstelenítés nélkül és egyáltalán nem tetszett. Nagyjából fél percig tartottam ki, közben arra gondoltam, ez így nem fog működni. Aztán a doki cseppentett a szemembe, én pedig megmondtam a stábnak, hogy ez nem a legkényelmesebb dolog a számomra, úgyhogy értékelném, ha mindenki csendben maradna és fel tudnánk venni a jelenetet olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet” – emlékezett vissza Sterling K. Brown.

(Borítókép: Jennifer Lopez az Atlas című filmben, Atlas Shepherd szerepében. Fotó: Netflix/Northfoto)