Az Apple új szolgáltatását, amely kizárólag a legújabb és legfejlettebb iPhone modelleken lesz elérhető, az éves fejlesztői konferencián mutatták be, ami várhatóan ösztönözni fogja a felhasználókat a legújabb készülékek megvásárlására.

Az Apple új mesterséges intelligencia szolgáltatását, az Apple Intelligence-t, amely kizárólag a legújabb és legfejlettebb iPhone modelleken lesz elérhető, az éves fejlesztői konferencián mutatták be, és ez várhatóan ösztönözni fogja a felhasználókat a legújabb készülékek megvásárlására.

Az Apple újra meglepett mindenkit: az éves fejlesztői konferenciájukon bemutatták az Apple Intelligence névre keresztelt mesterséges intelligencia szolgáltatást, ami kizárólag a legújabb iPhone modelleken lesz elérhető. A Wired szerint ez a funkció többek között azért különleges, mert az eddigi alkalmazásoknál sokkal részletesebben és összetettebben használja a mesterséges intelligenciát, de van egy bökkenő: csak a legújabb, legdrágább készülékek támogatják.

Az iPhone 15 Pro és Pro Max lesznek azok a szerencsések, amelyek már az új Apple A17 Pro chipjét kapták meg. Az Apple nem részletezte, miért döntöttek úgy, hogy csak a legújabb hardvereken érhetőek el ezek a szolgáltatások, de szakértők szerint ezek a chipek nélkülözhetetlenek az AI által nyújtott magas szintű teljesítményhez.

Ez a lépés arra ösztönözheti az Apple felhasználóit, hogy új készüléket vegyenek, különösen most, hogy a cég együttműködése az OpenAI-jal lehetővé teszi, hogy az iPhone-felhasználók ingyen hozzáférjenek a ChatGPT legfejlettebb változatához. Ez a stratégia különösen fontos lehet az Apple számára, tekintve, hogy a legutóbbi bevételi jelentésük szerint az iPhone-eladások éves szinten 10%-kal csökkentek.

Az Apple Intelligence kezdetben csak angol nyelven lesz elérhető, ami korlátozhatja a globális eladások növekedését. Az igazi változás jövőre várható, amikor a cég több nyelvet is hozzáad a támogatottak listájához, ami tovább növelheti az új modellek iránti keresletet. Az új funkciók és a nyelvi támogatás bővítése valószínűleg jelentős lökést ad majd a készülékek eladásainak, különösen a nem angol anyanyelvű országokban.

(