Ötmillió angol fontra (2 milliárd 334 ezer forint) perli az Apple-t egy angol férfi, miután a felesége kompromittáló üzeneteket talált a családi iMac-en.

Egy brit üzletember azután fogalmazott meg egy keresetet a bíróság felé, hogy a felesége a családi számítógépen – amely történetesen egy Apple által gyártott iMac készülék – más nőkkel folytatott beszélgetéseket fedezett fel. 

A The Times azt írja, hogy az üzletembernek a teljes válóper több mint 5 millió fontjába (2 milliárd 334 ezer forint) került, így ezt az összeget szeretné behajtani a világ jelenleg legértékesebb cégén.

A benyújtott keresetből kiderül, hogy a csalfa férj iMessage-en keresztül chatelt prostituáltakkal, majd az üzeneteket törölte az iPhone-járól, hogy a felesége elől rejtve maradjon a félrelépés. Csakhogy nem számolt azzal, hogy a családi iMac-re is szinkronizálódtak az üzenetek.

A férfi az Apple ellen benyújtott keresetében kifogásolta, hogy a cég nem figyelmezteti a felhasználókat arra, hogy az iPhone-on törölt üzenetek más, ugyanazon Apple ID-t használó eszközökön továbbra is elérhetők maradhatnak.

Álláspontja szerint a felesége nem a megfelelő módon szembesült a történtekkel, ugyanis véleménye szerint, ha máshogy tudja meg, akkor talán még mindig házasok lennének.

Az exférj a válóper során megítélt teljes kötelezettség, azaz több mint ötmillió angol font kártérítés megállapítását kéri a bíróságtól.

(Borítókép: iMac. Illusztráció: MacFormat Magazine/Getty)