A Facebook kistestvérének mobilos verziójában mostantól lehetőség van a fontos üzenetek elmentésére, így azokat később könnyedén, gyorsan megtalálhatjuk.

A Messengeren jelenleg nagyon körülményes visszakeresni bármit, hiszen vagy végig kell görgetni a beszélgetéseket, vagy a keresőt is használhatjuk, de itt csak adott szavakra tudunk szűrni, így ez sem garancia a sikerre. 

Bizonyára Önnel is előfordult már, hogy olyan információt (telefonszámot, címet, kapukódot stb.) kapott üzenetben, amire később is szüksége lett volna, de már nem találta. Többek között ennek vet most véget a Messengerben  legújabb funkciója az ilyen hasznos üzenetek immár rögzíthetők az alkalmazásban, és egy külön menüben bármikor visszanézhetők.

Az üzenetek elmentéséhez nem kell mást tennie, mint kiválasztani az adott üzenetet, nyomva tartani rajta az ujját, majd a felugró menüben kiválasztani a gombostűvel jelzett „rögzítés” funkciót. Ez elvégezhető a küldött és fogadott szövegekkel is, ugyanakkor csak kétfős beszélgetésekben érhető el, csoportos chateknél nem.

Az új funkció már Magyarországon is elérhető. 

Ön szerint hasznos a Messenger új funkciója?

(24.hu)

(Borítókép: Messenger egy mobilon. Illusztráció: NurPhoto/Getty)