Rengeteg férfi él-hal a videójátékokért, legyen szó FIFA-ról, autóversenyzős vagy bunyós játékról. Nem különbek a sztárok sem, hiszen közöttük is szép számmal akadnak, akik megszállottan koptatják a konzolokat. Mutatjuk, kik ők!

Elon Musk 

A Tesla, a SpaceX és a Neuralink alapítója, valamint a Twitterből lett X tulajdonosa odavan a videójátékokért, azokat kifejezetten pihentetőnek találja. Mint azt egy, a Rolling Stone-nak adott interjúban korábban elmondta, nem tartja magát függőnek, ugyanakkor bizonyos játékokkal, mint például a Civilizationnel, előszeretettel tölti el a szabadidejét. Mi több, a játék üzleti ötletekkel is szolgált a számára.

A Civilization inspirálta a Tesla önvezető programját

– fogalmazott a dollármilliárdos, akinek a kedvencei közé tartoznak még a lövöldözős, illetve akció-kaland játékok, többek között a Call of Duty, a Borderlands, az Uncharted sorozat, valamint a Minecraft.

Michael Phelps 

Az amerikai úszó, Michael Phelps Muskkal elentétben nem szokványos játékos, ő ugyanis nagyon komolyan veszi. Saját csatornája is van, amelyen közvetíti a játékmeneteit.

Jelenleg a Fortnite-ot élem nagyon. Szeretem, hogy gyors a tempója és gyorsan kell gondolkodni!

Tom Holland 

Tom Holland még gyerekkorában kezdett videójátékozni. Saját bevallása szerint a játék segített neki átvészelni a nehéz időszakokat azzal, hogy kiszakította őt a valóságból. Az olyan játékok, mint a Halo, a Gears of War és a Call of Duty voltak a kedvencei, sőt Marcus Fenix szerepére is jelentkezett a Gears of War filmben, amely végül nem készült el. A videójátékok ugyanakkor segítették őt a Pókember-filmekre való felkészülésben.

„Az a sok videojáték, amellyel fiatalabb koromban játszottam, nagyon jól megtanított a szem-kéz koordinációra, ami kifejezetten jól jött, amikor a Pókember-mutatványokat csináltam. Ezen kívül arra is megtanítottak, hogyan maradjak nyugodt nyomás alatt” – árulta el Holland egy interjúban.

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson a játéktermek aranykorában nőtt fel. Számtalan órát töltött olyan klasszikusokkal, mint a Pac-Man, a Donkey Kong és a Space Invaders. Amikor nem a játékteremben volt, gyakran a tévé képernyője előtt ült és olyan sorozatokat nézett, mint a Star Trek vagy a Lost in Space – Elveszve az űrben. Korán kiderült, hogy Jackson született előadóművész, aki ért az emberek szórakoztatásához, ám valódi színészi képességeire a játékok világítottak rá.

Míg a generációjának más színészei arra koncentráltak, hogy nagy költségvetésű kasszasikerekben kapjanak szerepet, Jackson a játékiparban kezdte feltörekvő karrierjét. Rövid idő alatt a játékok egyik legkeresettebb szinkronszínészévé vált és olyan slágerekben kölcsönözte a hangját különböző karaktereknek, mint a Halo 3, a Gears of War 3 és az NBA 2K13. Ahogy Jackson hírneve egyre nőtt, úgy nőtt a lehetősége is, hogy nagyjátékfilmekben kapjon szerepet. 

Daniel Craig 

Amikor mindenki kedvenc James Bondját a gamerkedésről kérdezték, azt mondta, hogy a videójátékok segítenek neki ellazulni és kikapcsolódni egy hosszú forgatási nap után. Emellett élvezi a játékok nyújtotta kihívásokat, valamint az érzést, hogy elmenekülhet bennük a világ elől. A kedvenc játékai közé tartozik a Resident Evil 4, a Halo 3 és a Gears of War. A színész nemrég azt is megjegyezte, mennyire sajnálja, hogy manapság nincs sok ideje játszani. 

(University of Bolton)

(Borítókép: Daniel Craig. Fotó: Getty Images)