Tizennégy éve a mai napig találgatjuk, hogy vajon álomban ragadt-e, vagy felébredt Cobb karaktere a 2010-ben megjelent Eredet című film végén. A legfanatikusabb rajongók nemrég megválaszolták a kérdést, rámutatva egy apró, de fontos tényezőre a Leonardo DiCaprio által alakított szereplővel kapcsolatban.

Bár eredetileg volt vége az Eredet című film utolsó jelenetének, amelyben a Leonardo DiCaprio által alakított Cobb totemjének forgását láthatjuk, a készítők úgy döntöttek, hogy lecsípnek pár másodpercet és a nézők fantáziájára bízzák, hogy a főszereplő valóban eljutott-e a családjához vagy örökre egy álomban ragadt. Ennek már 14 éve, de sok rajongó a mai napig választ vár, hogy maguk a készítők hogyan tervezték befejezni a filmet. Míg ők az évek során következetesen csendben maradtak, addig a legfanatikusabb rajongók kiszúrtak egy aprócska részletet, amely elárulja a filmesek eredeti szándékát.

Aki látta a filmet, jól tudja, hogy Cobb karaktere beférkőzött a célszemélyek álmaiba, annak érdekében pedig, hogy tudja, mikor van álomban és mikor van ébren, egy totemet használt. A DiCaprio által megformált főhős totemje egy apró, fából készült búgócsiga volt, amelyet ha megpörgetett, nem szűnt meg forogni. Ellenben a valóságban egy idő után megállt. A film végén Cobb megpörgeti a tárgyat, ám a gyerekei szavára elszalad, a nézők pedig a forgó totemet látják utoljára anélkül, hogy kiderülne: megáll, vagy forog tovább. A legtöbben úgy sejtik, hogy a búgócsiga feltehetőleg eldől, ugyanis észlelni némi lassulást a forgásában. Biztosat azonban nem tudni, legalábbis nem lehetett tudni egészen mostanáig.

A téma nemrég a Redditen került ismét elő, ahol néhány felhasználó rávilágított, hogy a főszereplő az álmaiban jegygyűrűt visel, ugyanis a felesége emléke ott él tovább, ám mivel a nő halott, a valósában Cobb nem viseli az ékszert.

Az utolsó jelenetben jól kivehetők DiCaprio kezei, így pedig az is tisztán látszik, hogy nem hordja a gyűrűjét.

Aki tehát úgy sejtette, hogy a film happy enddel zárul, annak igaza volt: maga a rendező, Christopher Nolan is boldog befejezést álmodott meg a főhősének.

A poszt alatt valóságos kommentcunami indult. Többen kifejtették, hogy valószínűleg a gyűrű volt Cobb valódi totemje, ugyanis a filmben egy alkalommal megjegyezte, hogy a totemnek egy kifejezetten egyedi tárgynak kell lennie. Mi több, egy másik hozzászóló arra is rávilágított, hogy a búgócsiga valójában a felesége totemje volt, amíg élt.

(LADBible)

(Borítókép: Leonardo DiCaprio és a totemje az Eredet című filmben. Fotó: Northfoto)