Nagy dobásnak ígérkezik egy vadi új streaming platform, amely ingyenesen tesz elérhetővé összesen 20 ezer filmet és sorozatot. A szolgáltató ezzel valódi riválist jelent nemcsak a Netflixnek, de az összes többi fizetős felületnek is.

Hazánkban még csak VPN segítségével, ám az Egyesült Királyságban már hivatalosan is elérhető a Tubi, egy idén áprilisban debütált amerikai streaming platform. A szolgáltató különlegessége, hogy ingyenesen kínálja a tartalmait, ezzel számottevő kihívója a Netflixnek és a többi fizetős felületnek, mint a Max, az Amazon Prime, a Disney+ vagy az Apple TV+.

A különböző szolgáltatókra való előfizetésekre a magyarok is több ezer forintot költenek, így feltehetőleg hazánkban is nagy érdeklődés alakulhat ki a Tubi iránt, amelyet bár hivatalosan nem, VPN-en keresztül mi is elérhetünk. Az Egyesült Királyságban jelenleg 20 ezer filmet és sorozatot kínálnak a regisztrálóknak, akik ugyan ingyen böngészhetik végig a kínálatot, de ezért cserébe kénytelenek elviselni a reklámokat. Az elérhető produkciók között sok saját gyártású alkotás található, de több Disney, Lionsgate, NBCUniversal és Sony Pictures Entertainment gyártású film és sorozat is megtalálható rajta.

„A Tubi az elmúlt évtizedet azzal töltötte, hogy Észak-Amerikában elsajátítsa a nagy kiterjedésű, szórakoztató, és egyben ingyenes streaming-szolgáltatás szemléletmódját. Úgy érezzük, eljött az ideje, hogy ezt az Egyesült Királyság közönségének is átadjuk. Az ország egyik legnagyobb és legváltozatosabb tartalomkönyvtárával indulunk, amelyet arra terveztünk, hogy a nézőket a kasszasikerektől kezdve az eredeti történeteken át a rejtett gyöngyszemekig mindenben elkényeztesse. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy meghallgassuk, mi az, ami a brit rajongók körében visszhangra talál, és egyre többet és többet hozzunk el nekik abból, amit szeretnek” – fogalmazott Anjali Sud, a Tubi vezérigazgatója. Miután a britek megszállottjai a könyvadaptációknak, így biztos elnyeri a tetszésüket az új felület, ugyanis külön kategóriát hoztak létre az ilyen típusú filmeknek. A kategóriába sorolt produkciók között olyan klasszikusok és kasszasikerek találhatók, mint az Alkonyat-sorozat, a Gulliver utazásai, a Csenő manók és a Csábítás című film.

A streaming-szolgáltatónak az Egyesült Államokban már majdnem 80 millió aktív felhasználója van havonta, ebből kiindulva az Egyesült Királyságban is rengeteg nézőre számítanak.

„Egy olyan korban, amikor a hagyományos műsorok homogénnek tűnnek, és amikor a néznivaló megtalálása nehéz feladatnak tűnik, a Tubi hatékonyan nyújt monokultúrán túli örömöt olyan tartalmakkal, amelyek sokszínű és élénk közönséget szólítanak meg. Hiszünk abban, hogy egy széleskörű, kulturálisan nagyra törő kínálatot tudunk felépíteni, amely az Egyesült Királyság közönségét helyezi a középpontba, valamint mókássá és egyszerűvé teszi a világ különböző tájáról származó szórakoztató tartalmak élvezetét” – mondta David Salmon, a Tubi nemzetközi ügyvezető igazgatója.

(LADBible)

(Borítókép: Böngészés a Netflixen. Illusztráció: Getty Images)