Rengeteg változtatást vezetett be az elmúlt időben a Netflix, ám a legújabb húzásukon annyian kiakadtak, hogy tömegével kezdték lemondani az előfizetéseket.

Folyamatosan újít a felhasználói feltételein, valamint változtat a csomagajánlatain a Netflix. Először a legkedvezményesebb csomagajánlatát szüntette meg, arra kényszerítve az új előfizetőket, hogy már egy magasabb tarifájú profilt hozzanak létre. Ezt követte a fiókok megosztását tiltotta be, a legújabb tervük kapcsán azonban a legtöbb felhasználónál betelt a pohár.

A streaming-szolgáltató legfrissebb határozata az alap csomag tavaly júliusi megszüntetésével kapcsolatos. A Netflix ugyanis azoknak, akik már az előfizetőik voltak, nem emelt díjat, ez a változtatás kizárólag az új belépőket érintette, ám a korábbi tarifacsomag megtartását legfeljebb 12 hónapig engedélyezték.

Ezt azt jelenti, hogy a hónap végével a korábbi alap árat fizető felhasználók mind búcsút inthetnek a kiváltságnak és nekik is muszáj lesz a magasabb áron reklámmentes tartalmat kínáló opcióra váltaniuk. Ha nem teszik, el kell viselniük a különböző hirdetéseket.

A legtöbben mégsem ezen, hanem amiatt vannak kiakadva, hogy a szolgáltatótól kapott üzenet szerint csak a hónap közepéig használhatják a fiókjukat, ha addig nem választanak maguknak új díjcsomagot. Aki tehát nem hajlandó váltani, annak a panaszkodók szerint azt sem engedik, hogy a már kifizetett július hónapban végig használja a platformot.

Nincs lehetőség a tartalomnézés folytatására új csomag kiválasztása nélkül

– hívta fel a figyelmet Redditen egy előfizető. Vele együtt sokan nem örülnek az ultimátumnak, úgyhogy az elfogadása helyett inkább lemondják a szolgáltatást, sőt másokat is erre buzdítanak. Az egyik hozzászóló azt írta, inkább „visszatér a DVD-khez”.

(LADBible)

(Borítókép: Netflix-ikon egy okostelefon képernyőjén. Illusztráció: Getty Images)