A sorozat alkotói nem véletlenül írták át George R.R. Martin könyvének részleteit.

A Sárkányok háza második évadának egyik legakciódúsabb fináléját élhették át a nézők a sorozat negyedik felvonásának végén. Az epizód végi epikus ütközet azonban nem teljesen az író eredeti elképzelései szerint zajlott. 

Akik olvasták a széria alapjául szolgáló könyvet, a 2018-as Tűz és vér című regényt, azok bizonyára észrevették, hogy a sorozat története némiképp másként alakult, mint ahogy azt a sorozat negyedik részében láthattuk. 

A könyvben ugyanis a zöldek csapdát állítanak állítanak Rhaenysnek és sárkányának, Meleysnek, Aemond herceg és Aegon király pedig saját sárkányaik hátán egyszerre támadják meg a hercegnőt. Ez az HBO szériájában más vetületet kapott, ugyanis Aegon király váratlanul, ittasan érkezik az ütközetbe, meglepve ezzel mindenkit. De ezen kívül is van egy jelenet, amelynek biztosan lesz még szerepe a sorozat későbbi történéseiben. 

Aemond herceg a harc közben sárkányával lángcsóvákat lő ki a király és Rhaenys felé, azonban amíg a könyvben csak a véletlen műve, hogy mindkettejüket eltalálja, a sorozatban ez szándékosnak tűnik.

Vélhetően egy konkrét bosszú Aemond részéről.

(gsplus)

(Borítókép: A Sárkányok háza második évadának posztere. Illusztráció: Mike Marsland/Getty)