Egy új PlayStation 5 áránál is többet ér egy régi játék, amely az ön szekrénye mélyén is ott lapulhat a kétezres évekből.

Aki annak idején játszott PlayStation 2-n, és az akkori játékai valahol a pincében, a padláson, vagy esetleg egy szekrény mélyén lapulnak, érdemes átkutatnia azokat, ugyanis az egyik lemez közel 300 ezer forintot érhet.

Ez a lemez nem más, mint a Dark Souls, Bloodborne ésa Sekiro: Shadows Die Twice című nagy sikerű játékot is gyártó japán FromSoftware egy kevésbé ismert alkotása, amelyet 2004-ben adtak ki. A cselekménye az ősi Kiotóban található Fujiwara-kastélyban játszódik, ahol élőhalottak garázdálkodnak.

A játék célja, hogy a játékos túléljen, a címe pedig Kuon.

Bár ez a játék nem tartozott a legismertebb és legkeresettebb lemezek közé, a gyártó többi alkotásához hasonlóan ennek is egyedi játékmenete és több nehézségi fokozata volt. A fanatikusabb játékosok körében igazi klasszikusnak számított, épp ezért a gyűjtők hajlandók 600 font körüli, vagyis 277 ezer forintot is fizetni érte. Az értéke nemcsak a játék ritkasága miatt ilyen magas, hanem a különleges játékkörnyezet miatt is, amelyben olcsó jump scare-es ijesztgetések helyett olyan horror elemekkel operál, amelyekbe a játékos egyre jobban beleborzong és egyre kényelmetlenebbül érzi magát. Mivel annak idején alacsony példányszámban árusították, így igazi kincset ér, az pedig csak még tovább növeli az értékét, hogy kifejezetten felkapott lett a közösségi médiában, ahol influenszerek is előszeretettel veszik elő a játékot – már ha találnak. Szóval ha az ön szekrényében is lapul egy Kuon, érdemes körbenéznie a piacon, ha pénzt akar csinálni, vagy okosabban teszi, ha vér még pár évet, ez idő alatt az értéke ugyanis még nagyobbra emelkedhet.

(LADBible)

(Borítókép: PlayStation konzol egy játékos kezében. Illusztráció: Getty Images)