5. Visszajátszás (1975) – Oskar Werner nem tartozik a sorozat legismertebb vendégszereplői közé, de a Harold Van Wick szerepében nyújtott alakítása feledhetetlen. Egy elektronikai cég elnökét játssza, aki a kütyük megszállottja. A házát is tele rakja a legmodernebb eszközökkel, amelyeket egy gyilkosság során igyekszik a maga javára fordítani, ám Columbo részletekre éhes eszét a legújabb technológia sem tudja felülmúlni.

4. Ahogy a könyvben meg van írva (1971) – Gyakorlatilag ez a széria első évadjának premier epizódja a pilot-részeken túl. A filmen hatalmas stáb dolgozott és egy akkor még feltörekvő huszonéves rendező, a ma már igen neves Steven Spielberg nevéhez kötődik. Nem csoda, hogy remekül sikerült.

3. Kettős ütés (1973) – Martin Landau hatalmasat alakít egy ikerpár szerepében, amelynek mindkét tagját ő játssza. Az egy óra alatt szinte végig uralja a képernyőt, hiszen a hivalkodó televíziós műsorvezető, és a merev bankár szerepében is kiváló. A sorozat történetének egyik legmeghatározóbb jelenete is ebben az epizódban látható, történetesen amikor Columbót beszervezik az előbbi testvér műsorába egy főzőbemutatóra.

2. Zavaros vizeken (1975) – A dobogó második fokán a 4. évad 4. epizódja helyezkedik el. Ebben a részben Columbo elhagyja Los Angelest, a feleségével ugyanis egy hajóúton vesznek részt. Az álomút végül rémálommá válik, amikor meggyilkolnak egy szalonénekest. Bár a ballonkabátos nyomozó nejét ezúttal sem láthatjuk, Columbo hozza a formáját, és az otthonától – sőt a szárazföldtől – távol is képes megoldani a rejtélyt.

1. Fekete etűd (1972) – A 10 évadot megélő sorozat legjobb része vitathatatlanul a második szezon premier epizódja, amelynek vendégszerepében John Cassavetes látható. Ő és Falk jó barátok voltak, akik szerettek együtt dolgozni, főként Cassavetes filmjeiben. Ezúttal azonban ő tűnt fel Falk vadászmezején, mint karmester, az egyik legjobb alakítást nyújtva a gyilkosok közül. Ez annak is köszönhető, hogy a kémia a másfél óra alatt végig érződik a két színész között, akik remekül dolgoztak együtt. Ha ezt párosítjuk egy okos cselekménnyel, a sorozat legjobb epizódját kapjuk eredményül.