Nem minden csomag drágul egyforma mértékben.

A Google tavaly jelentette be, hogy az amerikai piacon megemeli a a reklámmentességet és egyéb előnyöket kínáló YouTube Prémium előfizetés árát. Ilyenkor megszokott, hogy előbb-utóbb más országokba is begyűrűzik az áremelés, amelyet most be is jelentett a cég.

A YouTube fokozatosan áll át az új árakra a különböző régiókban, és erről most ímélt küldött a magyar felhasználóknak is. A különböző csomagok árai eltérő mértékben drágultak.

A felhasználóknak küldött levelek és a YouTube súgója alapján hazánkban a korábban 1790 forintba kerülő alap havi előfizetés ára 2390 forintra emelkedik.

Ennél azonban sokkal brutálisabb a családi csomagot érintő változás: az összesen öt családtaggal (vagy ismerőssel, baráttal) közösen használható előfizetés eddig 2690 forintba került, de az új tarifa alapján már 4790 forint lesz a csomag ára, ami közel 80 százalékos emelést jelent.

A diákoknak továbbra is 1490 forintot kell fizetniük, amennyiben jogosultak a kedvezményes csomagra, így ezen a téren nem történik változás.

(hwsw)

(Borítókép: YouTube Prémium. Illusztráció: NurPhoto/Getty)