Összeszedtük, hogy mely filmeket várják legjobban a mozizók a szeptembertől decemberig tartó időszakban.

Beetlejuice Beetlejuice

Szeptember 5-én figyelemre méltó szereposztással debütál a mozikban a Beetlejuice Beetlejuice című amerikai horror-fantasy-vígjáték Tim Burtontől, amelyre már közel 40 éve várnak a rajongók.

Megalopolis

Szeptember végén megérkezik a mozikba a Megalopolis, amit botrányok öveznek a cannes-i világpremier óta. Francis Ford Coppola független finanszírozással, a saját vagyonát is bevonva forgatta le a filmet, ami sokáig nem talált nemzetközi forgalmazóra. Végül a Lionsgate karolta fel az alkotást, ami a Cannes-i Filmfesztiválon történő bemutatóját követően meglehetősen vegyes kritikákat kapott.

Joker: Kétszemélyes téboly

Az október 3-án a mozikba érkező Joker: Kétszemélyes téboly című filmben visszatér a címszereplő bőrébe Joaquin Phoenix, aki mellé Lady Gaga csatlakozik, mint Harley Quinn. A nagysikerű, két Oscar-díjas első rész zenés folytatásában az Arkham Elmegyógyintézet legőrültebb lakója, Arthur Fleck kiszabadul a rácsok mögül. 

Venom – Az utolsó menet

A Venom – Az utolsó menet című szuperhősfilm október 24-én debütál a filmszínházakban. A főszerepet természetesen ismét Tom Hardy játssza el. A történet szerint Venom ezúttal a fajtársai ellen indul harcba. A Sony új filmje kétségkívül az idei év egyik legnagyobb dobása, és egyben Venom utolsó felvonása is, amelyben titkon akár több cameo-ra is számíthatunk. 

Gladiátor II.

A Ridley Scott rendezésében, Paul Mescal, Pedro Pascal, Connie Nielsen és Denzel Washington főszereplésével november 14-én a mozikba kerülő epikus történelmi akciófilmet, a Gladiátor második részét nem véletlenül várják tűkön ülve a rajongók, hiszen elődje 5 Oscar-díjat is bezsebelt.

+1 A hullahó-akció

Chris Evans, Dwayne Johnson, Lucy Liu, Mary Elizabeth Ellis, Kristofer Hivju és J.K. Simmons is szerepel ebben a mindenképpen rendhagyónak tekinthető karácsonyi filmben. A rendezést az új Jumanji-filmek rendezője, Jake Kasdan vette a kezébe. 

(Borítókép: Üres moziterem. Illusztráció: Edwin Tan/Getty)