Rekord mennyiségű díjat zsebelt be a Disney által birtokolt FX sorozata, A sógun a 2024-es tévés díjkiosztó gálán.

A 2024-es tévés díjkiosztó gálát nem túl nagy meglepetésre A sógun, A mackó és a Szarvasbébi uralta, de volt azért meglepetés is a díjazottak között. 

Szeptember 16-án éjjel, illetve hajnalban megtartották a 76. Emmy-gálát Los Angelesben, ahol a legjobban sikerült amerikai televíziós produkciókat díjazták. Az FX japán történelmi sorozata, A sógun rekord győzelmet aratott: a kreatív Emmykkel együtt összesen 18 díjjal térhetett haza.

Egy szezonban eddig még egyetlen produkciónak sem sikerült ennyi Emmyt bezsebelnie.

Az FX szamurájos sorozata nyert a legjobb dráma kategóriában, Hiroyuki Sanada pedig az első japán színész lett, aki Emmy-díjat kapott. A legjobb színésznőnek járó díjat drámasorozat kategóriában szintén A sógun egyik színésze, Anna Sawai nyerte.

A mackó című sorozat is jól teljesített: összesen 11 kategóriában nyert, köztük négy nagy győzelmet is bezsebelt: Jeremy Allen White (legjobb főszereplő vígjátéksorozatban), Liza Colón-Zayas (legjobb női mellékszereplő), Ebon Moss-Bachrach (legjobb férfi mellékszereplő) és Christopher Storer (legjobb rendezés vígjáték kategóriában) is díjat nyert. De a Szarvasbébi sem panaszkodhat, négy trófeával térhetett haza, többek közt a legjobb miniszéria/antológia kategóriában.

Az este nagy meglepetése ugyanakkor a Hacks – A pénz beszél lett, az HBO-s sorozat ugyanis elhappolta a legjobb vígjáték díját a nagy esélyes A mackó elől. 

A nyertesek teljes listája az esport1.hu oldalán megtekinthetők, ide kattintva. 

(Borítókép: A legjobb férfi és női színész kategóriában győztes, Hiroyuki Sanada és Anna Sawai. Fotó: Gilbert Flores/Getty)