Az egyik magyarországi szolgáltató úgy döntött, hogy a rendkívüli árvízhelyzet miatt ingyenes korlátlan adatkeretet biztosít ügyfelei számára.

A HVG számolt róla, hogy a magyarországi Yettel szolgáltató a rendkívüli helyzetre való tekintettel öt napra korlátlan adatforgalmat biztosít a felhasználóinak. 

Korábban a Velvet is beszámolt róla, hogy milyen súlyos árvíz vár Magyarországra a következő napokban. Európában már több helyen is lezárásokkal találkozhatnak az emberek, sőt már számos haláleset is történt. A környező országokban számos városban szünetel az áramellátás, éppen ezért lehet különösen hasznos hazánkban is a Yettel kezdeményezése, ugyanis könnyen lehetnek nálunk is áramkimaradások, ezzel pedig az internetelérés is ellehetetlenül a háztartásokban. 

A kedvezmény a Yettel minden olyan hazai, hangalapú tarifával rendelkező ügyfele számára elérhető, akiknek nem áll rendelkezésre jelenleg korlátlan adatkeret. Az adatkeretet az üzletekben, az alkalmazásban a szolgáltatásoknál, az adat opciók alatt vagy az 1744-es számra küldött SMS-sel az ARVIZ kódszó segítségével lehet aktiválni.

A kedvezményt egyszer lehet igénybe venni 2024. szeptember 24-ig. A korlátlanság az aktiválástól számított öt napig él, azonban megjegyezték, hogy csak belföldön.

(Borítókép: Egy férfi vészhelyzetben telefonál. Illusztráció: urbazon/Getty)