Az iOS okosórákra letölthető legújabb frissítéséről úgy hírlik, hogy a letöltését követően az eszközünk előre képes lesz jelezni, ha lebetegszünk. Mutatjuk, hogyan!

A legújabb hírek szerint különleges képességekkel ruházhatjuk fel az Apple okosóránkat, ha letöltjük rá a legújabb iOS-frissítést, valamint rendelkezünk az  Apple Watch Vitals nevű applikációval.

A 8-as, valamint az azt követő szériákon elérhető alkalmazás állítólag napokkal azelőtt jelzi, hogy le fogunk betegedni, mielőtt az első tüneteket tapasztalnánk.

Először egy Reddit-felhasználó hívta fel a figyelmet az app „látnoki” képességeire, azt állítva, hogy három nappal azelőtt jelezte neki a betegségét, hogy bármilyen panasza jelentkezett volna. Egy hozzászóló erre maga is felfedte, hogy esetében is napokkal azelőtt kiugró tüneteket jelzett számára az alkalmazás, hogy rosszul lett volna.

Az Apple ezidáig nem kommentálta a felhasználók által megosztott tapasztalatokat, azt ugyanakkor tudni lehet, hogy a Vitals nevű applikáció az olyan alvásból származó adatokat, éjszakai életfunkciókat dolgozza fel, mint a pulzusszám, a vér oxigénszintje, a légzésszám, a csuklóhőmérséklet és az alvás időtartama.

A Reddit-felhasználó esetében az órája magas testhőmérsékletet rögzített, majd az illető értesítést is kapott arról, hogy az eszköz normál tartományon kívüli értékeket mért.

Értesítést ugyanakkor csak akkor kapnak a felhasználók, ha előzetesen engedélyezték azokat az alkalmazás beállításain belül.

Őrület, mennyire hasznos lehet ez a funkció

– tette hozzá egy Reddites.

(LADBible)

(Borítókép: Apple Watch egy férfi karján. Illusztráció: Getty Images)