Eddig leginkább csak külföldön élő magyarokkal kapcsolatos posztok jelentek meg az Európa blogon. Most egy formabontó cikk következik, sőt, egy kicsit csalunk is, mert olyan személyről lesz szó, aki nem európai, csak belépett Európába.

Korábban már írtunk arról a bizonyos Colm Fitzgeraldról, aki kaliforniai ablaktisztító cégét eladva Magyarországra, egész pontosan Miskolcra, még pontosabban az apósához és az anyósához költözött magyar feleségével. Hogy miért? Mert kicsit nyugisabb életre vágytak, valamint nyolc év után újra közel akartak lenni a lány szüleihez.

A srác a Paprika Project nevű blogon írta meg az egy év alatt szerzett tapasztalatait, hogy például nem igaz az a szabály, miszerint ha pálinkával kínálnak, akkor azt feltétlenül el kell fogadni. Kitért a zsíros kenyérre, amit eleinte nem értett, hogy mi ezt hogy ehetjük akkora élvezettel, de aztőn ő is megszerette. Itt vannak a további észrevételei.

Az elmúlt egy évben nem írt sok élménybeszámolót, de van bejegyzés arról, hogy Varbó milyen gyönyörű, eldugott kis hely. Csopakba is belezúgott. A boroknál leragadva két poszt is született, ami Tokaj dicsőítéséről szól. Ez és ez. Majd az augusztus 2-i Meg kell látogatnod Csendülő és Almagyar Érseki szőlőbirtokot. Mondom miért. című írás úta nem jelentkezett. Egészen 2017. február 10-ig.

Colm Fitzgeraldnak kicsit sok dolga akadt. 2016 elég húzós év volt. Végleg letelepedtek, vettek egy ingatlant, építkeztek, apósánál is sokat talicskázott a háznál, plusz megszületett a kisfia is, így érthető, hogy semmire sem volt ideje. Most megígérte, hogy visszatér, nem fog gyerekével és feleségével annyi borászatba látogatni, de keres még felfedezésre váró helyeket és jelentkezik.

(Paprika Project)