willkatetk3s xposure 29042011 x2pw 0202

Újra látogatható a világ legromantikusabb királyi épülete

2018.01.28. 15:52

Amikor Kate Middleton összeházasodott Vilmos herceggel, a menyasszony csokrában volt néhány szál mirtusz virág, amely a világ egyik legromantikusabb királyi kertjéből, az Osborne-ház teraszán növő fáról származott. Ez is egy a sok szigorú királyi tradíció közül: 

  • Viktória királynő 1840-ben tartott esküvője óta, vagyis 178 éve nem házasodhat meg anélkül királyi sarj, hogy a menyasszonyi virágban ne legyen néhány szál mirtusz, amely a szerelmet szimbolizálja.

178 év után most újra megnyitották a nagyközönség előtt az Osborne-ház, a brit királyi család legromantikusabb épületének kapuit. Viktória királynő esküvője óta ez a hely nem állt nyitva a nyilvánosság számára, most azonban újra látogatható.

Az örökségvisszaállító-program keretében hatalmas összeget, mintegy 600 ezer fontot (210 millió forintot) költöttek a viktoriánus épület és kert helyreállítására, mely Viktória halála után tengerészeti iskolaként szolgált.

Az Osborne házban látható még az Androméda szökőkút és egy kézzel festett, miniatűr fülke is, melyet az uralkodónő vásárolt még személyesen az 1851-es világkiállításon, Londonban. 

További információkat itt olvashat a rezidenciáról.

via People

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Újra látogatható a világ legromantikusabb királyi épülete

Ez az a ház, amelynek kertjéből szedik azt a mirtusz virágot, amely minden királyi esküvő menyasszonyi csokrában benne van.

38 · Jan 28, 2018 03:52pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments