A világ szórakoztatóiparának központja minden bizonnyal Los Angeles, hiszen a legsikeresebb filmek és a legnézettebb tévésorozatok mind Hollywoodból jönnek. Kevésbé jellemző azonban az USA dominanciája a tévéműsor-formátumokra, ahol néhány európai ország is nagyon erőteljesen ott van a piacon. Egy csomó világsikert aratott és Magyarországon is bemutatott tévés formátum Európából indult.

Mondunk is rögtön bemelegítésnek egy eklatáns példát: a mai napig hatalmas sajtóérdeklődésre számot tartó American Idol például jelenleg a 16. évadjánál tart, és ebből hét évig volt az USA legnézettebb vagy második legnézettebb tévéműsora. Csakhogy az American Idol nem egy amerikai fejlesztésű műsor, hanem az első nagy európai éneklős tehetségkutató exportált verziója: az eredeti műsort bizonyos Simon Fuller találta ki és indította be Pop Idol néven 2001-ben a brit ITV csatornán. A licencet Magyarország nem vásárolta meg, hanem minimális változtatásokkal lenyúlta, így született meg a Megasztár 2003-ban.

Szóval ebben a kvízben Magyarországon is bemutatott nemzetközi tévés formátumokat sorolunk majd, és minden kérdésnél arra lehet tippelni, hogy melyik országban találták ki az adott tévéműsort. Figyelem, az, hogy ezt a kvízt az Európa blogba tettük, még nem jelenti azt, hogy valamennyi feladványműsor a mi kontinensünkről származna. Lesz közte amerikai is, reméljük, sikerül eltalálni, hogy melyik!

Magyarországon is bemutatott nemzetközi tévés formátumokat mutatunk. Tippelje meg, melyik országban mutatták be őket először!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Kvíz: tudja, melyik országokból vettük át ezeket a tévéműsorokat?

Az USA nagyhatalom, ha a drámai tévésorozatokról van szó, de meg fog lepődni, mennyi európai eredetű tévéműsort néz ön nap mint nap.

6 · Apr 15, 2018 10:38am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments