Meghan Markle és Harry herceg esküvője után újabb nagy esemény van kilátásban.  Igaz, hogy a királyi család egyik kevésbé ismert tagja fog megházasodni, de így is meghatározó mérföldkő lesz.

Ezúttal Erzsébet királynő unokatestvére, Lord Ivar Mountbatten veszi el azonos nemű párját, James Coyletet.

 

A háromgyermekes édesapa két éve jelentette be a nyilvánosság előtt, hogy meleg. Mostani párjával egy svájci síelés során ismerkedett meg. A volt feleséget nem érte meglepetésként férje coming outja, mert már a házasságkötésük előtt közölte vele, hogy mindkét nemhez vonzódik. Az igazán megértő exfeleség  a nagy bejelentés során is jelen volt, így szinte magától értetődő, hogy a királyi család történetének első melegházassága során ő fogja az oltárhoz kísérni volt férjét.

A házasságkötést nyár végén tartják meg, II. Erzsébet unokatestvére és párja a devoni birtoka kápolnájában mondja ki a boldogító igent egy bensőséges szertartás keretében. A brit királyi család támogatja az esküvőt, viszont még nem tudni, hogy kik lesznek a meghívottak. 

Azt sem lehet még  tudni, hogy az új házastársat milyen titulus fogja megilletni. Egy 2013-as törvényjavaslat szerint James Coyle a házasságkötés után a lord előtagot kapná a  nevéhez

A brit királyi család sarja nem is jelenthette volna be jobbkor az esküvőt, mert szerte a világon most ünneplik a Pride hónapját. 

(Daily Mail)