Ez itt az európai barangolásról szóló cikksorozatunk hetedik része, ami nem kimondottan turistacsalogató nevezetességekről szól, hanem a spontán felfedezésekről.

Európai barangolásaink során néha meglehetősen vicces dolgokat is látunk, miközben természetesen a jellemzően turistákat csalogató helyeken járunk. Láttunk például sivatagszerű homokdűnéket Lengyelországban vagy egy látványos cseppkőbarlangot Szlovákiában.

A közúti jelzések Európa-szerte egyformák vagy legalábbis nagyon hasonlóak, így egyértelműek. A különbség legtöbbször a betűméretben mutatkozik meg, néhol kerekebb a tehén hátsója, máshol kecsesebb a szarvas. Lengyelországban viszont megakadt a szemünk egy közlekedési táblán, ami aztán hosszas viccelődés tárgya lett. Mutatjuk:

Közelebbről is:

A kép és a szituáció egyszerű, egy kislány boldogan kel át az úttesten, a kérdés azonban az, hogy mit tart a kezében? A tippelgetésünk egy ponton abszurdba fordult, ezért előre is elnézést kérünk.

Mit tart a kezében a kislány a lengyel táblán?

Igen, itt abba is hagytuk. A helyes megoldás természetesen a négyes, mint azt egy lengyel barátunktól később megtudtuk, aki (szintén) nem értékelte a poént.

Egy másik szürreális élmény pedig az alábbi játszótér Ventspils-ben, Lettországban. Egy nagy, hajófedélzetet formáló szökőkút mellett a főtéren található három tehén. Itt a gyerekek létrán és mászófalon felkapaszkodva élhetik át, hogy bemásznak egy tehén farába, majd kicsúszdáznak az oldalából. A tehenek persze mosolyognak, aranyosak, de azért hogy is van ez? Egyébként a játszótér egy másik verzióban, birka formákkal is megtalálható a város egy másik pontján. Ha nem hiszi, nézze meg galériánkat!