Richard Branson az elmúlt hetekben a fiával és egy 13 fős csapattal jótékonysági túrán vett részt, aminek során Szardíniától kellett eljutniuk a Mont Blanc csúcsára. A csapat a nagyjából kétezer kilométeres utat biciklin, kenun és gyalog tette meg, ha pedig ez önmagában nem lett volna elég fárasztó, az út végén még egy életveszélyes helyzettel is szembe találták magukat. 

A milliárdos Virgin vezér a brit Metronak számolt be arról, hogy a Mont Blanc megmászása közben, nem messze tőlük kisebb autónyi sziklák törtek le, amik annyira közel zuhantak le hozzájuk, hogy kis híján megölték őket.

 Sziklák záporoztak körülöttünk minden irányból. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy négy embert a csapatunkból tényleg csak egy hajszál választott el a haláltól. Soha nem kerültem még ennyire ijesztő közelségbe ahhoz, hogy elveszítsem a fiamat és a társaimat és mindez másodpercek alatt történt

- magyarázta a lapnak Branson, aki azt is hozzátette, emiatt inkább nem is reszkírozták meg a gyalogos lemenetelt miután felértek a csúcsra.