Meghan hercegnő életét, amióta bekerült a brit királyi családba, szigorú előírások szabályozzák. Nem véletlen, hogy meg kellett szüntetnie instagramfiókját, vagy hogy ki kellett lépnie a sorozatból, amelyben színésznőként főszerepet játszott. Azóta persze sok egyéb, általánosan betartandó szabálynak is engedelmeskednie kell, vagyis nem mindegy, hogy mikor, milyen ruhában jelenik meg, hova ül le, és hol csókolózik szíve választottjával. Nem véletlen tehát, hogy az újságírók és a rajongók szinte azonnal kiszúrják, ha valamit nem úgy tesz, ahogy a királyi illem diktálná: így, ha maga után csapja be a kocsiajtót, ha indokolatlanul rövidnek minősített szoknyát húz magára, ha nyilvánosan csókolózik Herry herceggel, és ha 

szelfizik egy rajongójával.

Bizony, ezt az égbekiáltó bűnt követte el legutóbb ausztráliai látogatásán a hercegné, ráadásul (és ez a legdurvább!), Harry herceg segített neki a hallatlan szabályszegésben. Kiszúrta ugyanis, hogy a tömegben ujjongó kislány megszólalásig hasonlít terhes felesége gyerekkori énjére, úgyhogy adta magát a helyzet, hogy odaráncigálja, és közös szelfire buzdítsa kettejüket. Mivel Harry herceg hatodik az örökösödési ragsorban, alighanem a páros többet engedhetnek meg magának, mint mondjuk Vilmos és Katalin hercegné, akik a szájukat sem érinthetik össze nyilvánosan (kivételt képezett az esküvőjük, bár ott se vitték túlzásba), sőt, meg sem fogják egymás kezét soha. 

Azt egyébként nem tudni, hogy Meghan hercegnét szülését is ugyanolyan merev szabályok vezérlik-e majd, mint Katalin hercegnéét, de jövő tavasszal úgyis ki fog derülni.