A YouGov gondolt egyet, majd készített egy felmérést arról, hogy az Egyesült Királyságban élők kit kedvelnek leginkább a brit királyi család tagjai közül, és hát számunkra elég meglepő eredményre jutottak.

Mi, újságíróként az olvasottsági adatokkal általában pontos képet kapunk arról, hogy melyik rojálokat kultiválják az emberek, innen tudjuk, hogy a magyar olvasók egyenesen imádják Katalin és Meghan hercegnét, de a királynőt is kedvelik, ahogy Harry és Vilmos herceget is, utóbbiak valahogy mégis az első kettő mögött kullognak népszerűség szempontjából. Persze részletes szavazást nem végeztünk a témában (lehet, hogy kéne), mégis úgy érezzük, a magyar és brit lakosok nem ugyanolyan vehemenciával és nem ugyanazokért az illetőkért rajonganak. 

Kiderült ugyanis, hogy utóbbiak a „ csodálatos, vidám, humoros, szórakoztató és szeretetre méltó” személyisége miatt 77 százalékban

A 34 ÉVES HARRY HERCEGET TALÁLJÁK A LEGSZIMPATIKUSABB SZEMÉLYNEK A BRIT KIRÁLYI CSALÁD TAGJAI KÖZÜL. 

Csak utána jöhet a királynő, a „csodálatra méltó, keményen dolgozó és méltóságteljes” II. Erzsébet 74 százalékkal, majd harmadik helyezettként Camebridge hercege, Vilmos, 73 százalékkal. Utóbbit a legtöbben kedvelhető karakternek és jó példaképnek tartják.

Harry egyébként csak 7 százaléknyi negatív szavazatot kapott, a maradék viseltetett csak közömbösen iránta. 

Katalin a negyedik helyre szorult, és csak 9 százaléknyi negatív szavazatot kapott, ami nem csoda, hiszen őt főként úgy jellemezték, hogy őszinte, gyönyörű és barátságos. Sógornője, a jelenleg várandós Meghan hercegné, aki „vonzó, gyönyörű, magabiztos, bájos és karizmatikus”, a hatodik helyre csúszott, mivel megelőzte őt a „humoros, hűséges és szórakoztató” Fülöp herceg. 

A jövőbeli uralkodó, Károly herceg csak a hetedik helyet kapta meg, ugyanakkor a nemzet majdnem fele (48 százaléka) szeretné egyszer a trónon látni őt. A legkevesebb szavazatot András herceg kapta, aki az utolsó előtti helyezett, a nemrégiben házasodott Eugénia hercegnő édesapja.