Úgy fest, még a tökéletes életűnek tűnő Katalin hercegné és Vilmos herceg is küzd gyereknevelési gondokkal, ami azért talán mégsem csoda annak tükrében, hogy Lajos herceg születése óta már három kiskorúról kell felelősen gondoskodniuk. 

Múlt szombaton az Anti-Bullying hét kapcsán nyilatkozott a herceg a témában. Azt mondta, szinte az egyetlen, de talán az egyik legfontosabb kérdésben még mindig nem tudnak dűlőre jutni Katalinnal, ez pedig az, hogy milyen keretek közé szorítsák a gyerekeik internethasználati szokásait.

Úgy véli, a legnehezebb dolog megtalálni az egyensúlyt a meghitt családi élet és a neten eltöltött idő mennyisége között. Rávilágított, hogy annyira a hálózatok rabjai vagyunk manapság, hogy már azt is kénytelenek vagyunk tudatosítani magunkban, hogy vacsora közben nem foglalkozunk az online világgal, csakis egymással. 

Ez a generáció lesz az első, amely a mobiltelefonok, a közösségi média és ehhez hasonló dolgok gyűrűjében fog felnőni, míg nekünk, az idősebb, a „szülő” generációnak egyelőre fogalma sincs, miként kezelje ezt

- összegezte aggályait.