Nemrég jelent meg a Dinner At Buckingham Palace (vagyis Vacsora a Buckingham-palotában) című könyv, ami ahogy az elnevezése is utal rá: a királyi család táplálkozásával foglalkozik. A kiadvány főleg receptgyűjtemény, de persze néhány anekdota is elfért benne, mint például az, hogy mit szólt II. Erzsébet királynő, mikor egyszer egy csigát talált a salátájában, ráadásul egy olyat, aminek egyáltalán nem kellett volna ott lennie.

A könyv szerint, mikor II. Erzsébet az ételezőasztalnál szembe találta magát a puhatestűvel, mérhetetlen higgadtsággal kitépett egy lapot a füzetéből (abból, ami kifejezetten arra való, hogy felszolgált ételekről véleményt írjon a szakácsnak), a papírlapra ráhelyezte a csigát és ezt a kommentet írta hozzá:

Ezt találtam a salátámban. Meg tudná enni inkább ön?

És így küldte vissza az állatot a konyhára.

A királynő pedig nagyon bölcsen döntött, mikor nem állt neki megenni a csigát, ez ugyanis rettentő veszélyes lehet. Nem olyan régen számoltunk be mi is annak a fiatal férfinak a történetéről, aki egy hülye fogadás miatt megevett egy meztelencsigát, és emiatt lebénult. A srác a napokban hunyt el.