Az angol királyi család szigorú etikettszabályainak még a legifjabb generációnak, a nemrég 5. születésnapját ünneplő Sarolta hercegnőnek és bátyjának, György hercegnek is meg kell felelnie. Arról már korábban is írtunk, hogy ennek a rendhagyó házirendnek a része az is, hogy az ifjú hercegnek állandóan rövid nadrágban kell lennie, de a Page Six most néhány további érdekességet is szemlézett a királyi család protokolljáról. 

A két királyi gyermek mindennapi rutinjáról Louise Heren írt Nanny in a Book című könyvében. Ebből derül ki, hogy Saroltának és Györgynek már 7 órakor az ágyban kell lenniük, csak meghatározott ideig nézhetnek tévét, és nem bóklászhatnak el hivatalos megjelenéseik alkalmával. Bár szigorú napirend szerint élnek, természetesen játékidejük is van, valószínűleg azért, hogy alaposan kifárasszák magukat este hét 7 órára, amikor már az ágyban van a helyük. 

A gyerekek természetesen van egy dadusa, Maria Borrallo, aki mindig ügyel rá, hogy jól nevelten viselkedjenek, ha szüleik mellett mutatkoznak, és véletlenül se kezdjenek el hisztizni. 

Ez egy remek lehetőség, hogy megmutasd anyunak és apunak, milyen ügyes vagy! Mosolyogj, és viselkedj jól, utána pedig bemehetünk és játszhatunk

- mondogatja a dada ilyenkor a gyerekeknek a könyv szerzője szerint, aki már jó előre felkészíti a testvérpárt azokra az alkalmakra, amikor a nyilvánosság előtt kell megjelenniük. Ilyenkor egyébként az egyik legfontosabb alapszabály, hogy mosolyogniuk kell. 

Visszatérve a szabad- és játékidőre, a gyerekek ilyenkor leginkább a kertben vannak, kutyájukkal játszanak, bicikliznek, esetenként kertészkednek is. Még akkor is kiküldik a gyerekeket játszani, ha éppen esik, arra viszont ügyelnek, hogy mindig időjárási viszonyoknak megfelelően öltöztessék fel őket. 

Az étkezések alkalmával a legkülönbözőbb fogásokat szolgálják fel nekik, hiszen sosem tudni, a különböző fogadásokon milyen ételeket kell megkóstolniuk, és megenniük, még akkor is, ha nem ízlik nekik.